Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

Den årlige utstillingen Norwegian Presence har vist fremtredende norske designere, håndverkere og produsenter under Milano Design Week siden 2015. Å være fysisk til stede på en av verdens største designarenaer har vært viktig for å vise frem produkter og knytte kontakter. Når pandemien gjorde dette umulig, ønsket DOGA å lage en digital arena som likevel kunne skape en nærhet mellom utstillere og publikum og invitere til dialog.

En levende digital møteplass

2021-satsingen har vist frem årets utstillere gjennom presentasjoner, filmer og samtaler med eksperter om ideer og utfordringer som norsk og internasjonal designindustri står overfor i dag. Dette ble vist i en serie med tre arrangementer på en ny digital plattform, der alle utstillerne hadde sitt eget utstillingsområde hvor publikum kunne finne informasjon, se bilder og kontaktinfo eller be om et videomøte.

Publikum kunne engasjere seg via en chat under arrangementene og delta i et live videomøte til slutt med andre deltakere og utstillere, moderert av William Knight fra Design Dialogue UK.

Arrangementene trakk 1100 deltakere fra hele verden og mange av utstillerne har meldt tilbake at den nye digitale arenaen gjorde at de har nådd lenger enn forventet eller ville gjort ved en fysisk messe. Selv om alle naturligvis savner fysiske møteplasser, muligheten for å ta og føle på produkter og treffe folk, er kanskje løsningen i fremtiden en blanding av både fysisk og en større digital tilstedeværelse?

Om Norwegian Presence

Den årlige utstillingen Norwegian Presence ble først vist under Milano Design Week i 2015, som et samarbeid mellom Norwegian Crafts, Klubben, Norwegian Icons og Jotun. DOGA ble invitert inn som samarbeidspartner i 2016 og har de siste årene ledet prosjektet.

Norwegian Presence 2021 støttes av Utenriksdepartementet, de norske ambassadene i Stockholm, London og Roma, Innovasjon Norge, Hydro, Lundhs og Jotun Powder Coatings.

Utstillingen presenterer noen av de mest fremtidsrettede norske designerne og produsentene og løfter verdiene, infrastrukturen og materialene som former Norges moderne designindustri.

norwegianpresence.no >>
Norwegian Presence på Instagram>>
Norwegian Presence på Facebook>>
Pressepakke >>
Bilder til nedlastning >>