Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

Arendalsuka 2024 går av stabelen 12.–16. august, og er en demokratisk møteplass for alle som er engasjert i samfunnet vi lever i.

Det er flere muligheter for å treffe DOGA under Arendalsuka i år. Her følger en oversikt over arrangementer vi står for eller er medarrangør av. Velkommen til både faglige og sosiale møteplasser! 

Samtale: Kan vi bygge oss til bedre folkehelse?

Dato: Mandag  12. august
Tid: Kl. 12.30–13.30
Sted: Samfunnsteltet

På dette arrangementet vil du få presentert viktige erfaringer og kunnskap om helsefremmende stedsutvikling, og bli inspirert av konkrete prosjekter – deriblant DOGA og Fremsams samarbeidsprosjekt Hverdagsreisen. I tillegg blir det politisk debatt, med fokus på hvordan vi kan omsette kunnskap til handling. Arrangementet er et samarbeid mellom DOGA, Fremsam og Tverga.

Les mer i programmet til Arendalsuka >> 

Hagemingling: Samtaler i det grønne

Dato: onsdag 14. august
Tid: Kl. 18.00 og utover
Sted: Kastellveien 4, Arendal sentrum

Som en oppvarming til torsdagens paneldebatt om grønne industrietableringer, inviterer vil til en uformell Hagemingling med mat og forfriskninger. Kom som du er! 

Debatt: Gull, grønne skoger og levende lokalsamfunn – kan vi få til alt?

Dato: Torsdag 15. august
Tid: Kl. 12.30–13.30
Sted: Samfunnsteltet

Hele landet klargjøres nå for den grønne industrirevolusjonen. Men hvordan sikrer vi at det nye industrieventyret ikke bare bringer med seg økonomiske gevister og arbeidsplasser, men også kommer naturen og lokalsamfunnene som blir berørt til gode?

Dette er spørsmålene som stilles når DOGA og Siva – Selskapet for industrivekst inviterer til debatt på årets Arendalsuke. 

Les mer i programmet til Arendalsuka >>

Tre tips for design- og arkitekturinteresserte

Det er flere andre arrangementer for design- og arkitekturinteresserte under årets Arendalsuka. Dette er tre av våre favoritter:

Hvis du har fulgt med på debatten om arkitekturpolitikk, kan du få med deg Arkitekturformiddag onsdag 14. august kl. 08.30–11.30 i regi av arkitektorganisasjonene. Her vil politikere, utbyggere, kommuner og arkitekter diskutere behovet for og mulighetene i en ny nasjonal arkitekturpolitikk. 

Eller lurer du på hvordan norske byer skal oppnå ambisiøse mål om nullutslipp og smart teknologi innen 2030? Da kan du du bli med på Nordic Edges seminar Smarte byer med null utslipp innen 2030 – noen som tror på det, da? onsdag 14. august kl. 13.30–14.30. De retter søkelys på mobilitet og inviterer til en spennende og kritisk gjennomgang av hvordan norske byer kan bli smarte og utslippsfrie innen 2030. 

Design- og ferdigvareindustrien er tema når Norsk Industri inviterer til debatt onsdag 14. august kl. 14.30–15.30. Denne delen av industrien har nå fått en egen eksportsatsing, men investeringene her til lands lar vente på seg. Få med deg debatten Eksportvekst i design- og ferdigvareindustrien – men hvorfor kommer ikke investeringene?

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.