Utøvere: Elias Olderbakk og Erlend Grimeland
Studie: Master i Design, AHO
Veien er målet
Gode ideer er ofte så enkle at de får deg til å utbryte «Hvorfor har ingen tenkt på dette før?». Ruter Gange er en slik. For det kan virke selvsagt at beina dine er et transportmiddel på lik linje med en trikk eller en buss. De er bare mer fleksible og har lavere gjennomsnittsfart. I alle fall utenom rushtiden.
Juryens uttalelse
Den geniale ideen bak Ruter Gange er å integrere apostlenes hester i den allerede bejublede Ruter-appen. Kort forklart vil det fungere slik at når du spør om den raskeste veien mellom for eksempel Nationaltheatret og Birkelunden, vil du i tillegg til forslag for buss og trikk også få forslag om hvor det er smart å gå. Systemet vil være oppdatert i sanntid med hensyn til trafikk og aktuelle hindringer som veiarbeid og vil ofte resultere i at det vil være raskere å gå hele eller deler av strekningen.
Dette har så mange vinn-vinn-akser at det ikke er plass til å ramse dem opp her, men vi kan jo nevne bedre helse, økt mobilitet og et mer aktivt byliv som gode argumenter. En annen effekt er at Ruter vil få bedre innsikt i hvordan folk beveger seg i byen, og kan omsette dette i stadig bedre tilbud for brukerne. Dessuten bruker ikke Ruter, i motsetning til for eksempel Google, informasjon om deg til å selge deg ting.
Vi har derfor stor tro på at Ruter Gange vil være en verdifull tjeneste både for reisende, som får et bedre og mer fleksibelt kollektivtilbud, og for Ruter, som får bedre innsikt i brukerne sine. Her er det bare å ta av seg hatten, eventuelt skoene, og gratulere teamet Erlend og Elias med et nyskapende og smart konsept.
Bidragsytere
- Faglærer i interaksjonsdesign: Einar Sneve Martinussen
- Faglærer i tjenestedesign: Ted Matthews
- Ruter v/ Marius Røstad og Eivind Skogen