Filter
Modell av halmballvegg.

Ved å vende tilbake til ubrent jord og leire, vil to unge arkitekter kurere byggebransjen for sin avhengighet av tre, tegl og betong.

Alvar Elias E. Larsen og Katarina Kierulf: Raw Earth

Gjennom undervisningsopplegget Lydstyrke vil to unge designere gjøre skolehverdagen bedre for barn med nedsatt hørsel.

Kristin Marie Brudeseth og Tina Mee Johnsen: Lydstyrke

Om vi skal nå bærekraftsmålene må vi tenke radikalt nytt rundt pengesystemet vårt. Norges Bank har allerede startet idéarbeidet. Designstudenten Glenn Sæstad har tatt det et langt steg videre.

Glenn Sæstad: DSP for SDG

Ung mann på brygge ikledd lys cap, skjorte og bukse fra klesmerket Gobmi.

En modig satsing på et samiskinspirert klesmerke vekker oppsikt i investor- og motemiljøer. Gobmi er blitt til i møtet mellom vidda i nord og det urbane bylivet i sør.

Gobmi – urban wear from Sápmi

Bildet viser et skjermbilde av appen Digivent, som viser ventetid på legevakt.

Kommer du til legevakten og trekker kølapp, vet du ikke om du må vente i 20 minutter eller fire timer. Tre bachelorstudenter ved NTNU har designet en løsning for å gi pasientene tryggere og bedre ventetid.

En mer forutsigbar venteromsopplevelse

Redningsvesten Home Again på en modell.

Mange yrkesfiskere unnlater å bruke redningsvest fordi de synes den er i veien. Home Again er en slankere, oppblåsbar redningsvest spesialdesignet for å passe til fiskerens behov.

Johan Møller: Home Again

Historiske Selje kloster er ett av fire pilegrimssentre på kystleden mellom Egersund og Trondheim. Miguel Hernández Quintanilla ønsker å revitalisere pilegrimstradisjonen med et anlegg som forener arkeologi, design, arkitektur, landbruk og pedagogikk.

Miguel Hernández Quintanilla: Sankt Sunnivas hager

Heart to Heart

Studentene bak diplomoppgaven Heart to Heart foreslår å utvikle en mobil-app og et nettsted som gjør det enklere å være blodgiver, og som styrker beredskapen i helsevesenet.

Adelin Gashi og Kevin Ehrenberg: Heart to heart