Filter
Being Buoyant: Fremmer human hummerfangst

Being Buoyant er en krabbe- og hummerteine som løser tre store utfordringer: Den bekjemper spøkelsesfiske, tar hensyn til dyrevelferden og minsker forsøplingen av havbunnen.

Fremmer human hummerfangst

SLOG av Marie Frogner tildeles DOGA-merket nykommer 2020

En ung designer viser hvordan avfall fra fiskeindustrien kan være et alternativ til plast. I motsetning til plast er SLOG spiselig, uten smak, proteinrik og svært lett nedbrytbar.

Er fiskeslo den nye plasten?

A future in ruins

Diplomoppgaven future in ruins utforsker hvordan et nedlagt bølgekraftverk kan gjenoppstå som et senter for fornybar energi og opplevelser i havgapet.

Vil skape kraftsenter i havgapet

Sammensveiset tildeles DOGA-merket nykommer 2020

Kan industri være et positivt innslag i byen? Med utgangspunkt i Sluppen i Trondheim, vil to nyutdannede arkitekter snu oppfatningen om at industri alltid bør legges til utkanten av byen.

Byutvikling med industri i sentrum

Nytt og innovativt sluk hindrer dyre vannskader

Med en helt ny type sluk vil to NTNU-studenter forhindre dyre vannskader. Slidedrain er utviklet sammen med håndverkere og bransjen selv for enkel, rask og sikker installasjon.

Nytt og innovativt sluk hindrer dyre vannskader

Tjenesten LINJE skal gjøre ungdom tryggere i valg av videregående utdanning

Sammen med norske ungdomsskoleelever, har to designstudenter utviklet en ny tjeneste som skal hjelpe elevene å velge utdanningsprogram på videregående skole.

Tjenesten LINJE skal gjøre ungdom tryggere i valg av videregående utdanning

Beta kommune

I masteroppgaven Beta kommune viser to unge designere hvordan design og digital teknologi kan bidra til å gjøre kommunene enda bedre for alle som lever, arbeider og bor der.

Ti digitale tjenester for fellesskap og nærhet i Kommune-Norge

Vi har en krise. Vinner av DOGA-merket nykommer 2019.

Vi er nødt til å redusere CO2-utslippene våre dersom vi skal nå togradersmålet i Parisavtalen. Prosjektet «Vi har en krise» viser hvordan hver av oss kan bidra.

Aurora Bratli Brunvoll: Vi har en krise