Filter
Heart to Heart

Studentene bak diplomoppgaven Heart to Heart foreslår å utvikle en mobil-app og et nettsted som gjør det enklere å være blodgiver, og som styrker beredskapen i helsevesenet.

Ønsket om å gi blod må komme fra hjertet

Amy van den Hooven

Hvordan kan design forbedre livet til pasienter med kronisk smerte? Dette utforsker en mastergradsstudent i oppgaven Re-imagining Pain Communication.

Design for bedre smertespråk

Time to Eat

Er det mulig å lære skoleelever å bli reflekterte forbrukere og miljøbevisste samfunnsborgere? Ja, og veien går gjennom skolematen, mener studentene bak Time to Eat.

Veien til bedre skole går gjennom maten

Being Buoyant: Fremmer human hummerfangst

Being Buoyant er en krabbe- og hummerteine som løser tre store utfordringer: Den bekjemper spøkelsesfiske, tar hensyn til dyrevelferden og minsker forsøplingen av havbunnen.

Fremmer human hummerfangst

SLOG av Marie Frogner tildeles DOGA-merket nykommer 2020

En ung designer viser hvordan avfall fra fiskeindustrien kan være et alternativ til plast. I motsetning til plast er SLOG spiselig, uten smak, proteinrik og svært lett nedbrytbar.

Er fiskeslo den nye plasten?

A future in ruins

Diplomoppgaven future in ruins utforsker hvordan et nedlagt bølgekraftverk kan gjenoppstå som et senter for fornybar energi og opplevelser i havgapet.

Vil skape kraftsenter i havgapet

Sammensveiset tildeles DOGA-merket nykommer 2020

Kan industri være et positivt innslag i byen? Med utgangspunkt i Sluppen i Trondheim, vil to nyutdannede arkitekter snu oppfatningen om at industri alltid bør legges til utkanten av byen.

Byutvikling med industri i sentrum

Nytt og innovativt sluk hindrer dyre vannskader

Med en helt ny type sluk vil to NTNU-studenter forhindre dyre vannskader. Slidedrain er utviklet sammen med håndverkere og bransjen selv for enkel, rask og sikker installasjon.

Nytt og innovativt sluk hindrer dyre vannskader