Navn på utøver: Anders Haagaas Grinde
Studium: Master i arkitektur, Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO)
Fagdisipliner: arkitektur, byutvikling, byrom, storskalaarkitektur og industridesign
haagrin.com
![](/globalassets/priser-og-utmerkelser/mottakere-2017/doga-merket-nykommer/fish/fish_oversiktsbilde_anders_haagaas_grinde.jpg?width=550&height=550&transform=downFit)
Kortreist laks fra land
FISH er et landbasert anlegg for lakseoppdrett som skal ligge på Grønlikaia i Oslo, i buffersonen mellom den planlagte fjordbyen og byens siste industrihavn. Bygget inneholder alle produksjonsfaser fra klekkeri til slakteri og er skalert for å kunne tilfredsstille byens årlige konsum av laks
![Kart over Grønlikaia](/globalassets/priser-og-utmerkelser/mottakere-2017/doga-merket-nykommer/fish/fish_gronlikaia_anders_haagaas_grinde.jpg?width=550&height=550&transform=downFit)
![](/globalassets/priser-og-utmerkelser/mottakere-2017/doga-merket-nykommer/fish/fish_besokslinje_anders_haagaas_grinde.jpg?width=550&height=550&transform=downFit)
Juryuttalelse
Byen har de siste årene blitt omgjort til en åker med stadig flere og bedre muligheter til lokal og miljøvennlig matauk. FISH melder seg på i denne nye grønne urbane utviklingen og er en idé vi virkelig håper vil lykkes. Her er det mange gode ting å trekke frem: besøkssenteret, som vil være med på å gjøre lakseproduksjon transparent og spennende, arkitekturen, som overbeviser i sin ambisjon om å bli en egen attraksjon, og den miljømessige dimensjonen med kortreist mat og smittefri produksjon. Dette er rett og slett overbevisende og veldig spennende!