Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Mottakere av DOGA-merket nykommer

Navn på utøver: Anders Haagaas Grinde
Studium: Master i arkitektur, Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO)
Fagdisipliner: arkitektur, byutvikling, byrom, storskalaarkitektur og industridesign
haagrin.com

Modellfoto av anlegget uten tak. Foto: Einar Elton Jacobsen

Kortreist laks fra land

FISH er et landbasert anlegg for lakseoppdrett som skal ligge på Grønlikaia i Oslo, i buffersonen mellom den planlagte fjordbyen og byens siste industrihavn. Bygget inneholder alle produksjonsfaser fra klekkeri til slakteri og er skalert for å kunne tilfredsstille byens årlige konsum av laks

Kart over Grønlikaia
Flyfoto Grønlikaia. Illustrasjon: Anders Haagaas Grinde
Illustrasjoner fra besøkslinje. Illustrasjon: Anders Haagaas Grinde

Juryuttalelse

Byen har de siste årene blitt omgjort til en åker med stadig flere og bedre muligheter til lokal og miljøvennlig matauk. FISH melder seg på i denne nye grønne urbane utviklingen og er en idé vi virkelig håper vil lykkes. Her er det mange gode ting å trekke frem: besøkssenteret, som vil være med på å gjøre lakseproduksjon transparent og spennende, arkitekturen, som overbeviser i sin ambisjon om å bli en egen attraksjon, og den miljømessige dimensjonen med kortreist mat og smittefri produksjon. Dette er rett og slett overbevisende og veldig spennende!

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.