Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Jacob-prisen

Juryens begrunnelse

Cathrine Vigander, vinneren av Jacob-prisen 2017, er drivkraften bak en lang rekke fremragende arbeider, og en stemme av betydning for norsk arkitektur. Hennes engasjement for faget, og hennes mot til å drive det fremover kommer til syne i hennes helstøpte arbeider, i sin rolle som veileder og sensor ved arkitektstudier, men kanskje mest av alt i hennes faglige kronikker.

I Viganders arbeider ser vi en dedikert arkitekt som strekker seg langt for å skape ikke bare bra ting, men riktige ting. Hun stiller upopulære, nødvendige spørsmål om reglene og normene som former dagens arkitektur, og som motargument skaper hun fremragende, lavmælt elegante bygg gjennom kyndig ordveksling med konvensjoner og stødig navigering gjennom regelverket.

Hun kombinerer mesterlig håndverk med fremragende planteft, og slik utvikler hun bygg som engasjerer, som begeistrer og som leverer verdi til de som jobber, bor i og bruker dem. 

I Viganders arbeid finner vi optimisme, omsorg for den enkelte, nøye uttenkte detaljer og en ettertenksom helhet. Byggene hun står bak vitner om mot til å virkeliggjøre en ny og bedre arkitektur, der materialer og detaljer er bedre laget, bygningssystemer er bedre uttenkt, estetikken er av høyere kvalitet og menneskene står i sentrum.

Les mer 

Cathrine Vigander er arkitekt, partner og daglig leder i Element Arkitekter. Du kan lese mer om Cathrine på element.no.

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.