En stor gruppe med glade mennesker, flere av dem strekker hendene i været og jubler.

Arkitektkontoret KIMA har pustet liv i flere av hovedstadens gamle, historiske bygninger fremfor å bygge nytt. Nå får de design- og arkitekturbransjens gjeveste pris for arbeidet.

KIMA arkitektur mottar årets Jacob-pris

Vinnerbilde av de som fikk Jacob-prisen 2021, sammen med næringsminister Jan Christian Vestre og administrerende direktør i DOGA, Tor Inge Hjemdal.

Næringsminister Jan Christian Vestre delte torsdag 18. november ut årets Jacob-pris på DOGA. Prisen går til designbyrået Goods, som kombinerer kompromissløs satsing på bærekraft med designkvalitet av ypperste merke.

Jacob-prisen til grønt designbyrå

Hva er Jacob-prisen?

Grete Prytz Kittelsen og mannen Arne Korsmo danser sammen i deres nyoppførte hus i Planetveien 12 i Oslo.

Her er en oversikt over alle vinnerne av Jacob-prisen fra 1957 til i dag.

Mottakere av Jacob-prisen: Fra 1957 til i dag

– Jacob-prisen er den høyeste norske utmerkelsen for designere og arkitekter, og en viktig tidsmarkør som viser til utviklingen og forandringene innenfor norsk kultur og industri de siste syv tiårene, skriver Mats Linder. Den 24. november 2022 deles årets Jacob-pris ut.

Innsikt

Jacob-prisen: En tidsmarkør for norsk design- og arkitekturhistorie

Runa Klock mottar Jacob-prisen på under DOGA-dagen 2020.

Hun regnes som en av Norges mest sjangeroverskridende og tidsaktuelle designere. Nå har Runa Klock mottatt design- og arkitekturfeltets høyeste utmerkelse.

Nyheter

Runa Klock er vinner av Jacob-prisen 2019

Cathrine Vigander

I sitt rette element: – På Arkitekturdagen for to år siden husker jeg Per Fugelli sa: «Arkitekter: dere er leger». Det har jeg tenkt mye på i ettertid. 

Nyheter

Cathrine Vigander vinner Jacob-prisen 2017