Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Mottakere av DOGA-merket

Utøvere

EGGS Design AS
Piql AS
Tronrud Engineering AS

Oppdragsgiver

Piql AS

Prosjektnavn

Nye Piql Reader

Fagdisiplin

Industridesign

Det første man tenker når man ser nye Piql Reader, er at det er en gammeldags spolebåndspiller. Men skinnet bedrar, for det er ingenting gammeldags med dette produktet. Tvert imot er det et svært sofistikert re-design av den opprinnelige Piql Reader – en kostbar maskin som det bare finnes tre av i hele verden, og som må betjenes av profesjonelle.

Målet med den nye versjonen var å lage et produkt som er bedre tilpasset bedriftsmarkedet – like sikker, men billigere og med bedre brukervennlighet.

Piql Reader er vinner av DOGA-merket 2019.
Sikker lagring og enkel tilgang til data er forretningskritisk for mange bedrifter.
Foto: EGGS Design
Piql Reader er vinner av DOGA-merket 2019.
Piql Reader løser dette på en enkel, rimelig og nesten nostalgisk måte.
Foto: EGGS Design

Brukervennlig

I løpet av designprosessen videreutviklet teamet grunnprinsippene i den originale Piql Reader, men konsentrerte seg om å lage en mer kompakt maskin som passer inn i det moderne kontorlandskapet. Det var også viktig at den skulle bli brukervennlig og enkel å vedlikeholde.

Nye Piql Reader er til nå produsert i ti eksemplar og er på rundreise hos testkunder over hele verden. Produktet har blitt svært godt mottatt, og nærmere 70 potensielle kunder har allerede meldt sin interesse.

Piql Reader er vinner av DOGA-merket 2019.
Nye Piql Reader kan løse et voksende problem for mange bedrifter og organisasjoner når andre lagringsmåter ikke er sikre nok.
Foto: EGGS Design

Juryens uttalelse

Dette er enkelt og greit god design, der form og funksjon er godt ivaretatt. Det er spennende hvordan Piql Reader har fått et nesten nostalgisk uttrykk samtidig som det er umiskjennelig høyteknologisk og moderne.

Vi opplever Piql Reader som et helhetlig og godt gjennomtenkt produkt, som løser et potensielt stort problem for mange bedrifter på en elegant måte. At det har vakt stor interesse på det internasjonale markedet, forundrer oss ikke. Nye Piql Reader har potensial til å løse et viktig og voksende problem for mange bedrifter og organisasjoner når andre lagringsmåter ikke er sikre nok eller er uegnet av andre årsaker.

Involverte i prosjektet

Erlend Østbø, Industridesign, EGGS Design
Johan Schreiner, Industridesign, EGGS Design
Alfredo Trujillo, Prosjektleder, Piql
Hendrik Zwijgers, Konstruksjon, Piql 
Zlatko Spajic, Konstruksjon, Piql 
Anders Beyer Brattli, Konstruksjon, Tronrud Engineering
Tor Morten Stadum, Prosjektledelse, Tronrud Engineering

Om DOGA-merket

DOGA-merket for design og arkitektur er en nasjonal anerkjennelse til norske virksomheter og utøvere som utmerker seg gjennom fremragende bruk av design og/eller arkitektur. Prosjekter som mottar DOGA-merket er forbildeeksempler som viser hvordan design- og arkitekturkompetanse har bidratt til å skape løsninger som bidrar positivt til miljøet, samfunnet og økonomien. DOGA-merket har vært utdelt siden 1961, og var tidligere kjent som Merket for god design.