Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Mottakere av DOGA-merket

Utøver

OlssønBarbieri As

Oppdragsgiver

Moestue Grape Selections

Prosjektnavn

Hellstrøm Sommer Aquavit

Fagdisiplin

Emballasjedesign

Hellstrøm Sommer er en ulagret akevitt som blant annet er laget av stedegne norske urter, tang og pors fra Grimstad, i tillegg til en rekke førsteklasses krydderdestillater, samt karve. Den er mild, frisk og rund på smak og passer utmerket til både sommermat og cocktails.

Hellstrøm Sommer Aquavit er vinner av DOGA-merket 2019.
Hellstrøm Sommer er en ulagret akevitt som blant annet er laget av stedegne norske urter, tang og pors fra Grimstad.
Foto: OlssønBarbieri As
Hellstrøm Sommer Aquavit er vinner av DOGA-merket 2019.
Flasken er farget grønn for å gi akevitten en følelse av «magisk eliksir».
Foto: OlssønBarbieri As

Vi skal ikkje sova bort sumarnatta …

Under utformingen av flasken ønsket designerne å skape et visuelt narrativ inspirert av myter og overtro knyttet til midtsommernatten, som også har et eget symbol på den norske primstaven. Selve flasken farget de grønn for å gi akevitten en følelse av «magisk eliksir», og på flasken bretter et mystisk norsk fantasilandskap seg ut.

Visuell historiefortelling

Hellstrøm Sommer benytter glass, tre og papir i forpakningen. Flaskedekoren er laget med silketrykk, og korken er forseglet med ubestrøket papir i stedet for krympeplast. Resultatet er flott visuell historiefortelling for en sommersnaps som appellerer til en ny gruppe akevittentusiaster, som nå har fått enda en grunn til ikke å sove bort sommernatta.

Hellstrøm Sommer Aquavit er vinner av DOGA-merket 2019.
Foto: OlssønBarbieri As
Hellstrøm Sommer Aquavit er vinner av DOGA-merket 2019.
Foto: OlssønBarbieri As

Juryens uttalelse

Dette er veldig god visuell historiefortelling som også skårer høyt på estetikk, der spillet gjennom glasset og trærne på baksiden gir en flott tredimensjonalitet. Flasken minner om gamle håndmalte flasker og er etter vår mening et svært vellykket samarbeid mellom designer og illustratør.

Det er også et stort pluss at de har løpt linen helt ut, uten å falle for fristelsen til å kutte noen svinger med for eksempel plastforsegling eller papiretiketter. Dette er et produkt som skiller seg ut, og som vi har stor tro på vil lykkes i sin ambisjon om å utvide bruksområdet til Norges nasjonalbrennevin.

Involverte i prosjektet

Jon Lindahl, Prosjektansvarlig, Moestue Grape Selections
Eyvind Hellstrøm, Gourmetkokk, Moestue Grape Selections
Jon Bertelsen, Master blender, Det Norske Brenneri
Erika Barbieri, Founder and Graphic designer, OlssønBarbieri As
Henrik Olssøn, Founder and Managing Director, OlssønBarbieri As
Bendik Kaltenborn, Illustratør, ByHands

Om DOGA-merket

DOGA-merket for design og arkitektur er en nasjonal anerkjennelse til norske virksomheter og utøvere som utmerker seg gjennom fremragende bruk av design og/eller arkitektur. Prosjekter som mottar DOGA-merket er forbildeeksempler som viser hvordan design- og arkitekturkompetanse har bidratt til å skape løsninger som bidrar positivt til miljøet, samfunnet og økonomien. DOGA-merket har vært utdelt siden 1961, og var tidligere kjent som Merket for god design.