Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Mottakere av DOGA-merket

NAVN PÅ PROSJEKT: Craig Alibone

NAVN PÅ OPPDRAGSGIVER(E): Craig Alibone

NAVN PÅ UTØVER(E): by north

Fagdisiplin: Emballasjedesign

Craig Alibone. Foto: by north / Morten Iveland

Lyst til å smake

Craig Alibone er en konditor som har spesialisert seg på håndlagde lekkerier av ypperste klasse. Etter endt skolegang og læretid i Frankrike flyttet han til Boda, hvor han i 2016 åpnet sitt eget kjøkken og utsalg. Målet med prosjektet har vært å utvikle en identitet som gir plass til Craig Alibones produkter og viser frem håndverket som ligger til grunn for alt han gjør.

Craig Alibone. Foto: by north / Morten Iveland
Craig Alibone. Foto: by north / Morten Iveland

Juryuttalelse

Det er flott å se små aktører gå så grundig til verks som dette. Her har man ikke bare nøyd seg med å lage et fint innpakningspapir, men tatt seg tid til å utvikle en profil som forteller en historie om håndverk og dedikasjon. Den vellykkede bruken av farger til ulike produkter, den stramme, men samtidig lekne formen og den høye kvaliteten på materialene gjør at man umiddelbart skjønner at dette er high-end, og gir assosiasjoner til internasjonale merkevarer innen konfektkategorien.

Oppsummert er dette rett og slett en svært vellykket jobb for en liten, lokal aktør, men som nå ser ut som han eier hele verden. Du får rett og slett lyst til å smake.

Involverte i prosjektet

Morten Iveland, by north, design/foto

Ole-Marius Storfjell, by north, design/tekst

Majken Falch Jonassen, by north, design

Håvard Karlsen, by north, prosjektleder