Utsira ønsker å bli Norges første nullutslippskommune innen 2024.

Blant totalt 18 innsendte løsningsforslag har juryen valgt ut 6 finalister som går videre i vår innovasjonskonkurranse knyttet til bærekraftig steds- og næringsutvikling for Utsira og Krødsherad kommune.

Her er finalistene i innovasjonskonkurransen

Gammel kullbro i Aarhus som nå blir brukt til aktivitetsområde

DOGA leter etter inspirerende prosjekter fra hele landet som bruker samarbeid, ny teknologi og innovative metoder for å skape mer bærekraftige, produktive og tilpasningsdyktige byer og lokalsamfunn.

Har din kommune et prosjekt som fremmer smart og bærekraftig stedsutvikling?

Byliv i koronaens tid

Bylivet er sårbart. Det så vi da vi alle ble bedt om å holde oss hjemme. Det er i slike ekstremsituasjoner at nye innovative løsninger presser seg fram. Sammen med vår danske søsterorganisasjon Dansk Design Center vil DOGA  samle de gode eksemplene på tilpasningsdyktige og robuste lokalsamfunn allerede nå, slik at de kan tjene til inspirasjon og læring både under og etter koronakrisen.

Byliv i koronaens tid

Utsira kommune

Sammen med Nordic Edge og Innovasjon Norge inviterte DOGA tidligere i høst til innovasjonskonkurransen Sammen for smarte og bærekraftige byer og lokalsamfunn. 18 kommuner og fylkeskommuner sendte inn søknader. Her er de tre som har vunnet første fase av konkurransen.

Dette er vinnerne av innovasjonskonkurransen

Ny utstilling viser de beste nordiske prosjektene innen fremtidsrettet byutvikling.

Nordic Sustainable Cities er en vandreutstilling som viser nordiske løsninger på utfordringene byer over hele verden står overfor.

Utstilling om innovativ og bærekraftig byutvikling i Norden

Nasjonalt veikart for smarte og bærekraftige byer og lokalsamfunn.

DOGA har i samarbeid med Smartbyene, Nordic Edge og utvalgte offentlige og private aktører fra hele landet utarbeidet et nasjonalt smartby-veikart. Last ned veikartet og ta det i bruk!  

Nasjonalt veikart for smarte og bærekraftige byer og lokalsamfunn

Asker sentrum representerer Smartby

Norske kommuner får endelig én nasjonal veiviser for sine mange smartbysatsinger.

Nyheter

Skal rydde i smartbyjungelen

Bilde viser mennesker som går på et fortau i et bymiljø med trær. I forgrunnen står ei jente og tar bilde med mobilen sin av noe vi ikke ser hva er.
Mor med to barn som går på gangbro over vannspeil. Nybygg (lavblokker) i bakgrunnen.