New European Bauhaus: En samtale om fellesskap

Er det plass til det vakre, inkluderende og regenerative i den klimanøytrale byen? Dette utforsker vi gjennom tre samtaler under Oslo Urban Week – dette er samtale nummer tre.

03 Assembly Palace. Vinner av DOGA-merket nykommer 2019.
Foto: Atdhe Illyrian Belegu
Hvor

DOGAs nye lokaler, Nedre Vollgate 4, Oslo

Dato
26. september 2024
Tid
Kl. 14.00 - 17.00

Gjennom en serie på tre samtaler under Oslo Urban Week, inviterer vi til å utforske og bygge et felles språk rundt New European Bauhaus (NEB)* og verdiene skjønnhet, bærekraft og fellesskap. 

I denne tredje samtalen tar utgangspunkt i verdien fellesskap, og diskuter behov og muligheter for å nye, mer brukerorienterte boligmodeller i norsk byutvikling.

  • Kan NEB-rammeverket bidra til å bygge bro mellom de sosiale, estetiske, økonomiske og økologiske dimensjonene i byutviklingsdebatten i Norge?
  • Og med dette løfte diskusjonen om en tredje boligsektor i Norge forbi et rent boligsosialt prosjekt – til en diskusjon om høyere kvalitet i de bygde omgivelsene generelt?

Moderator for samtalen er Jørgen Skatland, seniorrådgiver, Tidligfase arkitektur, DOGA.

Om New European Bauhaus

New European Bauhaus (NEB) er en storsatsing fra EU, og en bevegelse etablert som en respons på det teknologiske fokuset i den grønne omstillingen. Initiativet søker å koble EUs Green Deal nærmere våre omgivelser og hverdagsopplevelser.

Formålet er, intet mindre enn, å «samles om en bærekraftig og inkluderende fremtid som er vakker for øyne, hode og sjel».

Program

13.45 Dørene åpner

14.00 Samtalen starter

15.00 Samtalen avsluttes

Fra 15.00–17.00
DOGA inviterer til vorspiel før Oslo
 Urban Weeks avslutningsfest på Salt.

Programmet vil bli oppdatert.

En samtaleserie i tre deler

24. september: New European Bauhaus: En samtale om skjønnhet (1/3)

25. september: New European Bauhaus: En samtale om bærekraft (2/3)

26. september: New European Bauhaus: En samtale om fellesskap (3/3)

Om Oslo Urban Week

Oslo Urban Week er et verksted for bedre byutvikling – en møteplass for deg som er engasjert i utviklingen av framtidens byer og lokalsamfunn. OUW arrangeres i Kvadraturen fra 24.–26. september.

Se hele programmet for Oslo Urban Week her >>

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.