Hva har vi lært av Hverdagsreisen?

Hvordan bygger vi omgivelser som faktisk fremmer god helse og sosial tilhørighet? I dette effektseminaret oppsummerer vi innsiktene fra Hverdagsreisen 3.0 – og ser fremover. Hvilke effekter har vi sett så langt, hvilke endringer har prosjektene skapt – og hva er veien videre i arbeidet med arkitektur og folkehelse?

To kvinner i sportsklær går på en gangbro i metall over en elv.
Hvor

DOGA, Nedre Vollgate 4, Oslo

Dato
13. mai 2025
Tid
Kl. 10.00 - 12.00

Hverdagsreisen er et utforskende innovasjonsverktøy utviklet av DOGA og Comte Bureau i samarbeid med Fremsam og flere pilotkommuner. Målet har vært å få dypere innsikt i hvordan folk bruker og opplever sine fysiske omgivelser, og hvordan denne innsikten kan bidra til bedre stedsutvikling og folkehelsearbeid.

Nå samles vi til en avslutning av Hverdagsreisen 3.0 – et effektseminar – for å dele erfaringer og reflektere sammen med deltakerkommuner fra runde 3, med fagmiljøer, politikere og forskere. Hvordan kan denne typen utforskende arbeid skape konkrete og varige endringer i hvordan vi bygger og planlegger for folkehelse? Hva har kommunene lært? Hva sitter vi igjen med – og hvor går vi videre?

Arrangementet er åpent og strømmes direkte fra DOGA. Meld deg på for fysisk eller digital deltakelse – og bli med i samtalen!

Program

Kl. 10.00: Velkommen og introduksjon til Hverdagsreisen v/DOGA og Fremsam 

Kl. 10.05: Folkehelse og fysisk planlegging v/Gunnar Ridderstrøm, NMBU

Kl. 10.15: Erfaringer med forankring og ringvirkninger v/Lillestrøm kommune

Kl. 10.25: Hverdagsreisen i Nordre Aker. Innsikter fra fagteamet og respons fra kommunen v/Leva Urban Design, Nordre Aker bydel, Oslo kommune

Kl. 10.45: Pause

Kl. 10.50: Hverdagsreisene i Numedal. Innsikter fra fagteamet og respons fra kommunene v/Lokalt byrå/Ihuga Arkitekter, Flesberg, Rollag og Nore og Uvdal kommuner

Kl. 11.30: Paneldiskusjon. Vi vil øke helseeffektene av det vi bygger – det er forebygging i praksis, med store praktiske og økonomiske fordeler for kommunene. Hvordan skal vi prioritere, hva er de viktigste effektene?

Samtaleleder: Gunnar Ridderstrøm

Kl. 12.00: Avslutning og mingling

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.