DOGA-dagene: Hvordan kan design øke farten på det grønne skiftet?

Sammen med Grafill ønsker DOGA velkommen til et inspirerende frokostmøte hvor du får møte designbyrået Goods, som har gjort bærekraft til lønnsom forretning. Vi har også invitert politikere og næringsliv hvor vi snakker om hvilken rolle design har i det grønne skiftet.

DOGA-dagene-2022-8-april-ill-Sandra-Blikås-byHands.
Foto: Sandra Blikås / byHands
Hvor

DOGA, Hausmanns gate 16 | Digitalt via streaming

Dato
8. april 2022
Tid
Kl. 9.00 - 10.30
Pris
Gratis
Det er ikke lenger mulig å melde seg på dette arrangementet

Program

08.30: Dørene åpner, lett servering

09.00: Velkommen v/DOGA og Grafill

09.05: La oss slutte å nøle og begynne å gjøre!
Innledning ved Camilla Martinussen, daglig leder i Goods

Alle aktører har en plan og et mål med sitt bærekraftarbeid. Utfordringen er å gå fra å oppfylle myndighetskrav til å implementere innovative løsninger for fremtiden. Favner vi for bredt? Har vi for mye fokus på plan, fremfor gjennomføring? Må vi gjøre alt på en gang?

Goods har spisset sitt kompetanseområde til å bygge ansvarlige forbrukermerkevarer, som leverer på lavt fotavtrykk og stor effekt. De vil snakke om hvordan det å ta ansvar som merkevare ikke behøver å gå ut over det estetiske, og vise eksempler på hvordan de påvirker selskaper til å ta bedre designvalg i produksjon og merkevarebygging.

09.35: Panelsamtale: Hvordan kan design lede til et grønnere og mer konkurransedyktig marked?

Seniorrådgiver for design i DOGA, Tone Bergan, leder panelsamtalen om hvordan suksessen til Goods og grafisk design kan overføres til flere disipliner og bransjer som ønsker å innovere i et grønt skifte.

I panelet: 

  • Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke
  • Yngvill Ofstad, bærekraftsansvarlig i Bergans
  • Sandro Kværnmo, grunnlegger og kreativ leder i Goods

Se opptak av arrangementet

Goods – Jacob-prisvinner 2021

I fjor vant Goods den prestisjetunge Jacob-prisen for sin høye designfaglige kvalitet og for å løfte frem bærekraftsproblematikken og sette den øverst på dagsordenen. 

Les mer om Goods og Jacob-prisen

Om DOGA-dagene

DOGA-dagene 2022 er en serie med arrangementer som viser det beste av norsk design og arkitektur. I 2022 fokuserer vi på tre spesifikke temaer inspirert av årets mottakere av DOGA-merket for design og arkitektur. Disse temaene er: Helse, bærekraft og endring gjennom design. Alle arrangementene er gratis og åpne for alle.

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.