Dialogmøte om nye Stimulab-prosjekter

Velkommen til dialogmøte for anskaffelse av fag- og prosessbistand til årets Stimulab-prosjekter. Digitaliseringsdirektoratet og DOGA vil informere om tre nye prosjekter som skal lyses ut i markedet høsten 2025.

Seks personer i ivrig diskusjon rundt et møtebord, foran en tavle der det står Trygg stafett.
Foto: EGGS, a part of Sopra Steria
Hvor

DOGA, Nedre Vollgate 4, Oslo.
Du kan også delta digitalt.

Dato
18. juni 2025
Tid
Kl. 9:00 - 10:30

Årets nye Stimulab-prosjekter står klare til å starte opp og vi ber om kompetanse fra markedet.

I dette dialogmøtet vil vi presentere prosjektene. Høsten 2025 vil det bli lagt opp til enkeltstående anskaffelser tilpasset hvert prosjekt. Digitaliseringsdirektoratet gjennomfører disse anskaffelsene på vegne av oppdragsgiverne i prosjektene.

Les mer om årets nye Stimulab-prosjekter

Program

• Informasjon om Stimulab og høstens anskaffelser, ved Digitaliseringsdirektoratet og DOGA

• Kort presentasjon av hvert av prosjektene. Etter hver presentasjon er det anledning til å stille spørsmål.

En overordnet tidsplan for de ulike anskaffelsene vil bli lagt fram på dialogmøtet.

Kompetanse og metodikk

Gjennom anskaffelsene ønsker vi å få inn riktig kompetanse for å få gjennomført gode Stimulab-prosjekt. I anskaffelsen må leverandørene kunne levere tjenestedesign som hovedkompetanse, med støtte av andre kompetanser tilpasset hvert enkelt prosjekt. Dette blir nærmere beskrevet i konkurransegrunnlaget for hver konkurranse. I tillegg ønsker vi også innspill fra leverandørene på om det er annen kompetanse som bør være med. Hvordan vi vektlegger de ulike kompetansene vil vi tilpasse til hver enkelt anskaffelse.

Alle Stimulab-prosjekter skal følge den triple diamanten og leverandøren må tilby kompetanse på gjennomføring av alle tre diamantene, selv om vi ved oppstart av prosjektet ikke vet hva leveransen er.

Leveranse

Siden prosjektet er en del av Stimulab, skal det ha en åpen og eksperimenterende tilnærming, og det er derfor ikke gitt på forhånd hva den konkrete leveransen i hvert prosjekt vil være. Men prosjektene skal resultere i en forankret og forpliktet løsning som enten er implementert eller skal implementeres, eller er en plattform for videreutvikling. Dette vil avhenge av prosjektets kompleksitet og størrelse og avdekkes nærmere i diagnosefasen.

Bakgrunn

Stimulab er Digitaliseringsdirektoratets stimuleringsordning for innovasjon og tjenestedesign, og skal stimulere til offentlig innovasjon fra innbyggernes perspektiv. Gjennom ordningen tilbyr Digitaliseringsdirektoratet og DOGA tverrfaglig støtte, veiledning og økonomiske midler til innovative utviklingsprosjekter i stat og kommune. Prosjektene vi støtter skal ende opp i nye og forbedrede tjenester, prosesser eller systemer. Målet er mer helthetlige og bedre tjenester for brukerne og en mer effektiv forvaltning.

Stimulab-prosjektene blir også veiviserprosjekter med nye erfaringer som andre kan lære og inspireres av. Et viktig mål er derfor å få økt bruk av, kunnskap om og erfaring med innovative arbeidsmåter, med utgangspunkt i brukerbehov. Alle prosjektene må derfor dele av sine erfaringer og bidra med dokumentasjon fra arbeidet, slik at vi kan spre erfaringer til resten av offentlig sektor.

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.