Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

Vil du lære mer om hvordan du kan jobbe designdrevet, løse vriene samfunnsfloker eller skape mer inkluderende løsninger for alle? Her er noe av hva vi har å by på denne våren.

La deg inspirere av de beste 

DOGA inviterer til fagdag og en møteplass for inspirasjon og læring den 14. mars når vi deler vi ut DOGA-merket for design og arkitektur. Bak hvert av de 18 vinnerprosjektene står kreative, talentfulle og uredde mennesker som vil dele fra sine erfaringer.

Mellom april og juni inviterer vi til seks forkostseminarer med prosjektene som nylig fikk DOGAs innovasjonspris for inkluderende design.

Sammen med Lala og NLA inviterer vi til frokostseminar 30. april for å snakke om hvordan landskapsarkitektur kan skape aktivitet og møteplasser som er trygge, inkluderende og attraktive.

Foto av to jenter bakfra på vei inn i en hall med flere mennesker som deltar på et arrangement. På et skjermbilde i enden av hallen står det
Hva kan vi lære av Norges fremste design- og arkitekturprosjekter? Bli med den 14. mars når årets mottakere av DOGA-merket for design og arkitektur inntar scenen.
Foto: Håkon Borg / Magpie

Bli med på kurs i designdrevet innovasjon 

På DOGAs introkurs i designdrevet innovasjon får du teste ut en ny måte å jobbe med omstilling på. Kurset passer for alle innen både privat og offentlig sektor, som ønsker å skape resultater for bedriften. 

DOGA tilbyr også et dybdekurs i designdrevet innovasjon, for designere. Du blir da lisensiert kursholder og kan selv holde introkurset i designdrevet innovasjon for andre bedrifter.

Se alle kurs i designdrevet innovasjon

Workshop i prosjektet Bedre luftkvalitet. Dame foran vegg med post it-lapper.
På DOGAs introkurs i designdrevet innovasjon får du teste ut å bruke design til å drive innovasjon.
Foto: Ukjent

Søk om støtte til ditt innovasjonsprosjekt 

DOGA har flere støtteordninger som du kan søke på.

For deg i en statlig virksomhet eller kommune

Sitter du med en samfunnsfloke dere ønsker å løse? Da kan du søke om Stimulab-midler. Søknadsfrist er 15. februar!

Les og søk om Stimulab-midler her >>

For deg som jobber i næringslivet

Vi åpner søknadsskjemaet for Designdrevet innovasjonsprogram (DIP) 1. mars. Gjennom DIP gir DOGA økonomisk støtte til bedrifter som involverer designere i idéfasen av et innovasjonsprosjekt. Søknadsfrist er 22. mai. 

Les mer om DIP her >>

For deg som er designer eller arkitekt 

Du kan søke om reisestøtte gjennom Stikk-midler, for å delta i en utstilling eller holde foredrag i utlandet. Sammen med Utenriksdepartmenetet, deler vi ut reisestøtte tre ganger i året. Søknadsfristene i år er 15. mars, 15. juni og 1. november 2024.  

Søk om Stikk-midler her >>

Hånd som holder DOGA-kopp med rykende varm drikke i.
Få faglig påfyll på DOGAs arrangementer denne våren.
Foto: Sverre Jarild

Følg med for mer inspirasjon og læring

For enda mer inspirasjon og læring – følg med i DOGAs kalender! Vi byr nemlig på enda mer enn det vi har nevnt her. Du kan for eksempel også lære mer om hvordan gjennomføre systemendringer i offentlig sektor, hvordan bygde omgivelser kan bedre folkehelsen og om hvordan norske kommuner jobber på nye måter med bærekraftig steds- og næringsutvikling gjennom Gnist-programmet. 

Vår oversikt over arrangementer oppdateres forløpende, så følg med på hva som skjer!

Arrangementskalender våren 2024