Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

– Jeg ser frem til å bygge nettverk og lære av andre norske eksportører. Vi håper programmet vil bidra til økt kompetanse om eksport generelt, og om det tyske kontraktsmarkedet spesielt.

Det sier eksportsjef Stine Kahrs i Fora Form. Møbelprodusenten fra Sunnmøre har en rekke kjente merkevarer i stallen sin, og er en av de ti bedriftene som Design og arkitektur Norge (DOGA) og Innovasjon Norge har plukket ut til å være med i et pilotprogram som skal gi vekst og økt eksport for design- og merkevaredrevet ferdigvareindustri.

Vi håper programmet vil bidra til økt kompetanse om eksport generelt, og om det tyske kontraktsmarkedet spesielt.

Stine Kahrs

Eksportsjef i Fora Form AS

– Markedet etterspør norsk design, bærekraft, kvalitet, livsstil og verdier i større grad enn før. Norske produkter, produsenter og designere assosieres med disse begrepene. Samtidig har ferdigvareindustrien uttrykt et behov for en langsiktig hjelp til eksportutvikling, forteller DOGAs prosjektleder Anita C. Drabløs.  

Derfor er DOGA og Innovasjon Norge i gang med å utvikle et program som skal gi grunnlag for nettopp langsiktig eksportsatsing og som kan lede til helt nye virkemidler for denne industrien. Målet er å doble eksporten til utlandet.

Til pilotprogrammet, som er rettet mot det tyske markedet, har prosjektlederne Bente Syversen fra Innovasjon Norge og Anita Drabløs fra DOGA plukket ut ti deltakere blant over tjue kvalifiserte søkere. Neste steg er nå å hjelpe bedriftene ut på markedet i Tyskland. Pilotprosjektet avsluttes høsten 2019.

De ti produsentene er: