I år er det Norge som er gjesteland under Bokmessen i Frankfurt. Hele 600 norske bøker i tysk språkdrakt blir presentert under messen, skrevet av forfattere som strekker seg fra Sigrid Undset og Henrik Ibsen, via Maja Lunde, Jostein Gaarder, Dag Solstad og Karl Ove Knausgård, og videre til Jo Nesbø og Unni Lindell.
De to Oslo-baserte arkitektkontorene LCLA og Manthey Kula står for den norske paviljongen på rundt 3000 kvm under årets bokmesse i Frankfurt. Gratulerer til dem, til NORLA og alle støttespillere! Bedre norgesreklame med Norge som gjesteland ved verdens største bokmesse er vanskelig å få.
Møblene doneres bort
Den norske paviljongen skal lokke messepublikum inn i et fascinerende og drømmende landskap bestående av om lag 30 figurative og funksjonelle møbler som danner samlingspunkter for ulike aktiviteter. De norske drømmemøblene blir donert til tyske kulturinstitusjoner ved endt bokmesse.
Fagtung jury
Bak den norske paviljongens formgivning står de to oslobaserte arkitektkontorene LCLA og Manthey Kula, som vant en omfattende konkurranse i regi av NORLA, Norske arkitekters landsforbund (NAL) og DOGA i fjor.
Hele 66 konkurransebidrag ble gått etter i sømmene av en fagtung jury. Den besto av NORLA-direktør Margit Walsø, DOGA-rådgiver Ingerid Helsing Almaas, arkitekt Espen Røyseland, forfatter og illustratør Stian Hole og den islandske forfatteren Halldór Guðmundsson. Sistnevnte er også leder for gjestelandsprosjektet.