Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

Målet med kåringen er å hedre et bredt utvalg av prosjekter innen norsk designhistorie, for å skape en økt bevissthet og stolthet rundt norsk design. Kåringen er ingen endelig fasit, men vi håper den vil engasjere til en god debatt om hvilke verdier design skaper – og hva design kan bidra med i fremtiden.

Peter Opsviks Tripp Trapp-stol ble kåret til folkets favoritt på A-magasinet live 2. mars.

Flytoget er blant prosjektene som er nominert i kåringen.

Det begynte med en idé om å ha en liten artikkel om norsk design, men vokste seg mye større da vi oppdaget at det ikke fantes noen som hadde samlet hele bredden av norsk design

Lillian Vambheim

Redaktør A-magasinet

Vår jury har plukket ut det de mener er det beste innen norsk design fra de siste 100 årene. I utvelgelsen har de lagt vekt på kriterier som kulturell, historisk, økonomisk og samfunnsmessig verdi, i tillegg til innovasjonsgrad, form og estetikk, funksjonalitet og brukervennlighet.

For å representere bredden i historien har prosjektene blitt vurdert innen kategoriene emballasjedesign, grafisk design, industridesign, møbeldesign, tekstil- og konfeksjonsdesign, interaksjonsdesign og tjenestedesign. 

Se alle de 100 prosjektene på ap.no/100design

Juryen har bestått av

Anita Krohn Traaseth
administrerende direktør i Innovasjon Norge (juryleder)
Lillian Vambheim
redaktør i A-magasinet
Benedicte Sunde
programsjef i Blomqvist
Gunnar H. Gundersen
professor og instituttleder ved Høgskolen i Oslo og Akershus
Edvin Klasson
industridesigner i Minoko, MA industridesign ved AHO, Unge talenter 2013
Peppe Trulsen
grunnlegger av Fuglen
Benedicte Wildhagen
seniorrådgiver design hos DOGA

Juryen. Fv: Peppe Trulsen (Fuglen), Benedicte Sunde (Blomqvist), Benedicte Wildhagen (DOGA), Anita Krohn Traaseth (Innovasjon Norge), Lillian Vambheim (A-magasinet), Gunnar H. Gundersen (Høgskolen i Oslo og Akershus) og Edvin Klasson (Minoko Design, MA Industridesign AHO). Foto: Monica Strømdahl

Som del av prosjektet ble A-magasinet live arrangert på DOGA 2. mars, en live-versjon av magasinet som kom ut 3. mars og som i sin helhet var dedikert til norsk design. 

Her kan du se opptak fra arrangementet.

DOGA viser 30 utvalgte produkter i en utstilling frem til 26. april.

Les mer om utstillingen.