Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

En mann kommer inn på et offentlig toalett, snakker høylytt på mobilen og dulter borti en annen mann på vei bort til urinalet. Idet førstemann gjør sitt fornødne hører vi med ett en høy blåselyd. Mannen blir våt i hele fjeset. Det viser seg at det ikke er et urinal. Det er en håndtørkemaskin. I DOGAs nye video ser vi hvor galt det kan gå hvis man ikke forstår et design.

Ved hjelp av humor og glimt i øyet ønsker vi å vise viktigheten av at design skal være brukervennlig og forståelig.

Tor Inge Hjemdal

Administrerende direktør, DOGA

God design skal være lett å forstå

Administrerende direktør Tor Inge Hjemdal håper folk vil få seg en god latter, samtidig som de får med seg budskapet som ligger bak.  

– I videoen tar vi det kanskje langt i humorens navn, og det som skjer er ikke så veldig sannsynlig. Men daglig opplever vi ekte situasjoner der design og arkitektur skaper frustrasjon eller misforståelser, sier han.

Kunnskap om brukeres opplevelser er nødvendig for å skape løsninger som fungerer, og det er her designere og arkitekter kommer inn i bildet.

– Designere og arkitekter drar nytte av brukerinnsikt og medvirkning for å skape bygg, omgivelser og løsninger som beriker livene våre, som inkluderer alle – uansett hvem du er – og som løser samfunnets utfordringer, utdyper Hjemdal. Det er først når vi vet hva som ikke fungerer og hva behovene er, at vi vet hvor det er rom for nyskapning, sier han.

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med: