Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

Radongassmåler for forbrukermarkedet

5 januar 2017, introduserte det norsk teknologiselskap Airthings sin nye smarte radongassdetektor, Airthings Wave. Den ble lansert på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas - verdens største messe for forbrukerelektronikk. Å lansere et produkt på en fremtredende global messe er en sjelden hendelse for et norsk teknologiselskap. Designerne i EGGS er stolte over å ha bidratt til å designe og utvikle produktet, de digitale elementer, produktidentiteten og bedriftens visuelle profil. Resultatet er et intuitivt, men potensielt livsforlengende produktet.

Hånd som holder radongassmåler.
Airthings Wave er enda en løsning som viser hvordan innovasjon innen teknologi - Internet of Things (IOT) - gjør tidligere profesjonell teknologi tilgjengelig for folk flest.
Foto: UKJENT
Tegninger og plakater med ideer og bilder.
Enkel konstruksjon og produksjon har blitt sikret på grunn av hyppig prototyping med 3D- printing, og pågående testing av fordelingen av alle komponenter og elektronikk gjennom hele produktdesignprosessen.
Foto: UKJENT

Påvirker millioner av mennesker

Radon er en radioaktiv gass som siver ut av stein og jord i grunnen. I USA alene er radon, etter røyking, den hyppigste årsaken til lungekreft, og resulterer årlig i 21,000 dødsfall. Radon kan sive inn i hus, kontorbygg, eller inn i skolebygg gjennom sprekker og små åpninger og forurenser luften. Radon er derfor ansett for å være en stor helserisiko som påvirker millioner av mennesker over hele verden.

Telefon med applikasjon.
Airthings Wave: En smart radonsensor som synkroniserer med en tilhørende app via Bluetooth. EGGS har vært stått for design av sensoren samt den digitale utformingen av applikasjonen - og sørget for et intuitivt interaksjonsdesign i form av både estetikk og en optimal brukeropplevelse.
Foto: UKJENT

Beleilig måling av radonnivåer

Tidligere, da man ønsket å måle om det var radon i en bygning, måtte man gå gjennom en langtekkelig prosess og gjerne bruke fagfolk til å gjøre jobben for deg. Å få en full evaluering kunne ta uker. Airthings Wave lar deg nå enkelt måle radonnivået selv, ved hjelp av en enkelt monterbar taksensor som automatisk synkroniserer via Bluetooth med en app på din mobiltelefon. Den gir deg nøyaktige målinger, samler data over tid og du kan overvåke radonnivået, endringer, og iverksette tiltak om nivåene er helsefarlige.