Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Mottakere av DOGA-merket

Hva

En digital tjeneste som senker terskelen for å starte og drive egen bedrift

Hvem

Folio, Tight og Heydays

Hvor

Oslo

Fagdisipliner

Tjenestedesign

Merkevare-/identitetsdesign

Interaksjonsdesign

Folio

Folio tildeles DOGA-merket for design og arkitektur fordi det er en smidig og smart løsning som møter brukeren på hjemmebane. 

Foto: Folio

Vil du starte din egen bedrift, er det mye å sette seg inn i – enten du satser på enkeltpersonforetak eller AS. Terskelen oppleves som høy av mange.

Dag Olav Norem og Wilhelm Joys Andersen brukte dette som utgangspunkt for å utvikle en ny, digital tjeneste. De samlet et team av designere, utviklere, tekstforfattere og ulike fagfolk for å løse noe de selv syntes var vanskelig.

Hovedutfordringer for småbedrifter 

Teamet startet med å definere noen hovedutfordringer: 

  • Det er tidkrevende å starte eget firma, og du må samhandle med ulike instanser. 
  • Bank og regnskapssystemer snakker ikke sammen, og det er vanskelig å føre regnskap selv. 
  • Det er vanskelig å holde styr på dokumentasjonen.  
  • Mange savner profesjonell hjelp i en tidlig fase. 

Designbehovet var driveren bak den kreative prosessen som ledet fram til Folio. I alle deler av utviklingsprosjektet jobbet tjeneste- og interaksjonsdesignere sammen med utviklere, teknologer og fagfolk innen bank og regnskap.

Illustrasjoner og humor

Brukerens psykologiske og emosjonelle behov ble avgjørende for utformingen av visuell identitet, formspråk, interaksjon og brukergrensesnitt. Designet skulle snakke til både hodet og hjertet. Det skulle være enkelt å forstå – og dessuten appellere til følelsene. Illustrasjoner og humor ble brukt som virkemidler.

Prototyper av arbeidsflyt, tekst og visuell kommunikasjon ble gjennomtestet av personer i målgruppen. Resultatet er en tjeneste som guider brukeren gjennom det som skal gjøres, uten krav til forkunnskaper.

Mange Folio-kunder bruker tjenesten knyttet mot bank. Et eget bankkort med tilhørende app registrerer alle kjøp og ordner bilag.

Folio er ikke i seg selv et regnskapssystem. Det holder styr på dokumenter og opplysninger som skal inn i regnskapet, enten du fører det selv eller kjøper regnskapstjenester. Dermed blir det rett og slett enklere å ha kontroll på økonomien.

Design og arkitektur gir verdi 

Prosjektene som mottar DOGA-merket for design og arkitektur, er våre fremste eksempler på hvordan strategisk bruk av design og arkitektur skaper viktige verdier for både samfunn, miljø og økonomi.  

Her er to gode grunner til at Folio er et godt eksempel:

Juryens uttalelse

Folio er en digital tjeneste som virkelig senker terskelen for den som ønsker å starte en bedrift.  

På eksemplarisk vis er ulike disipliner av designfaget tatt i bruk for å gi brukeren opplevelsen av mestring og flyt. Tydelige og intuitive steg leder brukeren gjennom prosessen på en smart måte og gir applikasjonen en sterk identitet. 

Folio tildeles DOGA-merket for design og arkitektur fordi det er en smidig og smart løsning som møter brukeren på hjemmebane. 

Juryen berømmer skaperne av Folio for å styre unna vanskelige fagtermer. Det er prisverdig med en alt-i-ett-løsning med klart språk, visuelt grensesnitt og interaksjon som alle kan forstå og ha utbytte av. Det gir selvtillit og kontroll. Til sammen utgjør design og kommunikasjon en sterk merkevare.

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.