Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Mottakere av DOGA-merket

Hva

Smart videokamera for inkluderende hybrid-møter

Hvem

Huddly og Heydays/Goods

Hvor

Oslo

Fagdisipliner

Industridesign

Emballasjedesign

Interaksjonsdesign

Huddly

Huddly kombinerer kjent teknologi på nye måter. Med kunstig intelligens i selve kameraet er systemet designet for smarte videomøter i mellomstore og store rom. Lydløst og automatisk zoomer kameraet inn på møtedeltakerne.

 

Foto: Huddly

Noen jobber hjemmefra, og noen sitter på kontoret sitt, mens flertallet sitter i et stort møterom på hovedkontoret. Slik blir det stadig vanligere å møtes og samarbeide, med webkamera som bindeledd.

Den nye arbeidshverdagen gir mange og store fordeler. Samtidig vet vi at videomøter aldri fullt ut kan erstatte behovet for fysiske møter. Er det mange samlet i et stort rom, går vi glipp av ansiktsuttrykk, kroppsspråk og ikke-verbale signaler – spesielt hos dem som sitter lengst unna.

Smart videokamera

Hos Huddly har industridesignere, interaksjonsdesignere og softwareutviklere gått sammen om å løse slike utfordringer. De har utviklet et smart videokamera for inkluderende videomøter i store og mellomstore rom.

Kameraet zoomer inn eller ut etter behov og fokuserer på hver enkelt møtedeltaker. Dette skjer uavhengig av avstand, hvor mange som er til stede i rommet, og om de sitter, står eller beveger seg.

Ingen fjernkontroll

Spesialbygd objektiv og sensor, maskinlæring og innebygd programvare i kameraet gjør det enkelt å konsentrere seg om møtets innhold. Her er det ingen fjernkontroll eller bevegelige deler – alt skjer lydløst og automatisk. 

Huddly har lagt vekt på et stilrent og helhetlig design som passer inn i ethvert møterom og ikke virker forstyrrende. Alle unødvendige detaljer er fjernet, både for å få fram det enkle visuelle uttrykket og å gjøre det enkelt å bruke.

Med god design som produktfilosofi og brukertesting som metode har selskapet utviklet et funksjonelt produkt som er enkelt å bruke og forbedrer den nye møtehverdagen.

Design og arkitektur gir verdi 

Prosjektene som mottar DOGA-merket for design og arkitektur, er våre fremste eksempler på hvordan strategisk bruk av design og arkitektur skaper viktige verdier for både samfunn, miljø og økonomi.  

Her er tre gode grunner til at Huddly L1 er et godt eksempel:

Juryens uttalelse

I en tid med stort behov for videomøter er det inspirerende å se et norskutviklet produkt som utfordrer de store, internasjonale aktørene.   

Huddly kombinerer kjent teknologi på nye måter. Med kunstig intelligens i selve kameraet er systemet designet for smarte videomøter i mellomstore og store rom. Lydløst og automatisk zoomer kameraet inn på møtedeltakerne.

Juryen gleder seg over at intelligent bruk av teknologi kombinert med helhetlig og gjennomført industridesign bidrar til en enklere og mer inkluderende jobbhverdag.     

Huddly L1 tildeles DOGA-merket for design og arkitektur fordi det er et gjennomtenkt produkt med stilren design som passer i ethvert møterom. Den kompakte emballasjen er designet for å understøtte formspråket i produktet. At emballasjen lar seg gjenvinne, er en selvfølge i dag. Juryen håper at produsenten i fremtiden kan tilby løsninger for materialgjenvinning også av selve produktet.  

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.