Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Mottakere av DOGA-merket

Hva

En digital opplæringsplattform for navigering av skip

Hvem

Kongsberg Digital og
Eggs Design

Hvor

Lysaker

Oslo

Fagdisipliner

Interaksjonsdesign
Tjenestedesign
Systemisk design

EGGS Design

Kongsberg Digital og EGGS Design har utviklet en skybasert plattform for maritim navigasjonsopplæring som bygger på årelang erfaring og kompetanse, og som i tillegg tar simulatortrening til et nytt nivå.

Foto: EGGS Design

Å lære å navigere skip i alle slags farvann er tidkrevende og komplisert. De maritime næringene er avhengig av simulatortrening. Problemet er at simulatorer er dyre, og de krever enorm maskinkapasitet og mannskap til å betjene dem.

Kongsberg Digital og EGGS Design har tidligere samarbeidet om å utvikle komplekse tjenester og produkter der den gode brukeropplevelsen har vært avgjørende for å lykkes. Da de tok fatt på utfordringen med å utvikle en ny plattform for skybasert simulatortrening, trengte de å skape tillit hos kolleger og kunder i mange miljøer.

Designlederne brukte visuell historiefortelling for å skape engasjement og entusiasme og for å få viktige tilbakemeldinger i utviklingsprosjektene. Instruktører, studenter og utdanningsinstitusjoner over hele verden ble trukket inn i prosessen med å skape intuitive tjenester basert på et enhetlig formspråk og system- og interaksjonsdesign.

Målet har hele veien vært å skape et opplæringsmiljø for å kjøre simuleringer når som helst fra hvor som helst i verden.

Moduler i samspill 

Resultatet er en unik plattform med flere moduler som fungerer sammen: 

  • Et webbasert simuleringsmiljø som omfatter instrumenter og systemer for å navigere avanserte, moderne skip. Her inngår blant annet radar, GPS og kartsystemer.  
  • En webportal der studenter og instruktører kan kommunisere, samarbeide og trene sammen.  
  • En skybasert backend som leverer prosessortunge simuleringer i sanntid til studenter og instruktører. 

Gjennom utstrakt samarbeid mellom mange designdisipliner og fagmiljøer har EGGS Design og Kongsberg Digital lyktes med å skape en opplæringsplattform som har tatt den maritime verden med storm.  

På kort tid har tusenvis av studenter og 33 institusjoner over hele verden tatt i bruk K-Sim Connect. Simulatortrening har blitt billigere og mer tilgjengelig. Dermed får sjøfarten og de maritime næringene bedre navigasjonsopplæring – og tryggere arbeidsplasser.

Design og arkitektur gir verdi 

Prosjektene som mottar DOGA-merket for design og arkitektur, er våre fremste eksempler på hvordan strategisk bruk av design og arkitektur skaper viktige verdier for både samfunn, miljø og økonomi.  

Her er tre gode grunner til at K-Sim Connect er et godt eksempel:

Juryens uttalelse

Kongsberg Digital og EGGS Design har utviklet en skybasert plattform for maritim navigasjonsopplæring som bygger på årelang erfaring og kompetanse, og som i tillegg tar simulatortrening til et nytt nivå. K-Sim Connect er allerede tatt i bruk av opplæringsinstitusjoner, instruktører og elever i mange land.

Avansert navigasjonssimulering krever mye datakraft. Derfor er det et enormt løft når K-Sim Connect gjør det mulig å lære å styre et gigantisk skip fra en liten, bærbar enhet hvor som helst i verden.   

K-Sim Connect tildeles DOGA-merket for design og arkitektur for å ta i bruk en rekke disipliner av designfaget til å utvikle en plattform for avansert simulatoropplæring som er tilgjengelig over hele verden. Dette er visuell historiefortelling på sitt beste og en stor inspirasjonskilde for alle som jobber tverrfaglig med brukeropplevelser, system- og tjenestedesign.

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.