Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Mottakere av DOGA-merket

Hva

En serie kofferter designet for profesjonelle fotografer

Hvem

Db Equipment AS

Hvor

Oslo

Fagdisipliner

Industridesign
Produktdesign

Db Equipment

Db Hardware Luggage – Kofferten for ekstremreisende.

Foto: Db Equipment

Profesjonelle fotografer reiser til ødemarker og utposter med utstyr verdt hundretusenvis av kroner. De trenger kofferter som tåler en trøkk fra utsiden og beskytter det som er på innsiden. Dette var målgruppen for designerne i det unge, norske reiseutstyrsfirmaet Db Equipment. De la lista høyt. Så de startet fra bunnen av.

Hardt, lett og gjenvinnbart

Grundig research blant kresne fotograferer ga klare svar. Proffene ville ha en solid koffert i hardt, beskyttende materiale. Den skulle være lett og lages i materialer som kan gjenvinnes. Den skulle ikke ha rette vinkler eller skarpe kanter. Og den skulle absolutt ikke ha noen glidelås, som er det svakeste punktet på moderne kofferter.

Dermed var det bare å brette opp skjorteermene. Industridesignere og produktutviklere begynte å teste ut materialer, former og mekanismer. Fant de ikke det de ville ha, betydde det bare én ting – at de trengte å utvikle noe nytt.

Termoplast, lettaluminium og gummi

Etter mye hodebry og mange sene nattetimer kom Db Hardware Luggage på markedet i 2021. Kofferten er fremstilt av et delvis resirkulert termoplastmateriale. Rammen er i lettaluminium. Den har spesialutviklet lukkemekanisme med gummilister, avrundede hjørner, ergonomiske håndtak og mulighet for å koble til andre bager og vesker. Slik kan du trille med den ene hånda og holde håndbagasjen eller passet i den andre.

Innmaten kan byttes ut

Ved å tenke design og brukerbehov fra A til Å har produsenten lykkes med å utvikle et etterlengtet produkt for fotografer. Og selv om koffertserien har blitt designet for og med fotografer, kan kolleksjonen også fint brukes av andre reisende. Riktignok er kofferten innvendig utstyrt med polstrede rom og lommer for fotoutstyr, men disse kan enkelt byttes ut med annen innmat hvis du heller vil bruke plassen til klær og sko.

Design og arkitektur gir verdi 

Prosjektene som mottar DOGA-merket for design og arkitektur, er våre fremste eksempler på hvordan strategisk bruk av design og arkitektur skaper viktige verdier for både samfunn, miljø og økonomi.  

Her er to gode grunner til at Db Hardcase Luggage er et godt eksempel: 

Juryens uttalelse

Db Hardcase Luggage er en serie kofferter designet for profesjonelle fotografer. Dette kan virke som en smal kundegruppe, men produsenten har både ambisjonene og den designfaglige kompetansen som trengs for å nå ut til andre reisende med høye krav.

Db Equipment har alliert seg med utvalgte, velrennomerte fotografer som har ekstreme krav fordi de reiser over hele kloden under tøffe forhold. På den måten får de verdifulle innspill i designprosessen samtidig som de bygger en flokk av følgere og får historier til markedsføringen.

Resultatet er en serie kofferter med en rekke designdetaljer som imponerer juryen. Et eksempel er rammen i aluminium som gjør at koffertene kan lukkes med høy presisjon uten bruk av glidelås, og som i tillegg gir dem stabilitet og styrke.

Db Hardcase Luggage får DOGA-merket for design og arkitektur fordi merkevaren viser hvordan innovativ industri- og produktdesign kan skape produkter som fyller nisjer i markedet. Dette er også et godt eksempel på hvordan digital historiefortelling kan bygge identitet og kundelojalitet.

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.