Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Mottakere av DOGA-merket

Hva

En tjeneste som gjør det enkelt å få orden på juridiske dokumenter

Hvem

Justify AS

Hvor

Stavanger, Rogaland

Fagdisipliner

Tjenestedesign

Interaksjonsdesign

Å benytte seg av advokattjenester er dyrt, og mange har rett og slett ikke råd til dette ved for eksempel skriving av testament eller inngåelse av samboerkontrakt. I tillegg kvier mange seg for å benytte advokattjenester fordi de oppleves kompliserte og tidkrevende. Resultatet er at mange lar være å opprette juridiske dokumenter, og dermed kan det oppstå vanskelige konflikter som enkelt kunne vært unngått.

Advokaten Dag Josef Foss hadde lenge sett store og udekkede behov i markedet for juridiske tjenester. Dette ville han gjøre noe med, og engasjerte i 2018 et tverrfaglig team av mennesker med kompetanse innen juss, design, informasjonsteknologi, salg og markedsføring for å utvikle en helt ny løsning.

Justify
Foto: Justify AS. Illustrasjon: Tatiana Bischak
Enkle advokattjenester på nett
Foto: Justify

Løser tre reelle brukerbehov 

Resultatet er Justify. En digital tjeneste som gjør det enklere enn noen gang å opprette, kvalitetssikre og oppbevare juridiske dokumenter. Tjenesten som ble lansert i 2020, er spisset mot tre konkrete og reelle brukerbehov:

 • testament
 • samboerkontrakt
 • fremtidsfullmakt

Målet er ikke å løse alt for alle, men å tilgjengeliggjøre tjenestene som mange har bruk for i en brukervennlig digital plattform. Denne tilnærmingen har gitt effekt – kun noen måneder etter lansering hadde Justify over 1500 brukere.

Gjennom involvering av målgruppene, jobber Justify-teamet kontinuerlig med å videreutvikle tjenesten, og vil gradvis utvide tilbudet til nye områder.

Gjør juss enkelt og engasjerende

Justify kombinerer designmetodikk, informasjons- og interaksjonsdesign og juridisk fagkompetanse for å levere advokattjenester på nye måter.

Teamet som står bak tjenesten, har tatt en tydelig pedagogisk tilnærming og benytter blant annet klarspråk og visuelle virkemidler som gjør juss enkelt og engasjerende. Slik har de lykkes med å lage en løsning som kan brukes av alle, uavhengig av alder, kjønn og økonomiske eller tekniske forutsetninger.

Juryens uttalelse

Justify er en innovativ, smart og solid tjeneste med godt avgrenset funksjonalitet og god brukervennlighet. Tjenesten har en åpenbar samfunnsnytte ved at den gjør viktige juridiske tjenester mer tilgjengelige for folk flest. Juryen roser også Justify for at de lykkes med å gjøre noe så komplekst som juss så enkelt for brukeren.

Justify tildeles DOGA-merket for design og arkitektur fordi det er en ypperlig designet tjeneste med stort kommersielt potensial. Den har også et viktig sosialt aspekt ved at den gjør juridiske tjenester både enklere og rimeligere for folk flest.

Enkle advokattjenester på nett
Foto: Justify AS. Illustrasjon: Tatiana Bischak
Justify
Foto: Justify AS

Design og arkitektur gir verdi

Prosjektene som mottar DOGA-merket for design og arkitektur er våre fremste eksempler på hvordan strategisk bruk av design og arkitektur skaper viktige verdier for både samfunn, miljø og økonomi.

Her er tre gode grunner til at dette er et godt eksempel:

Bidragsytere

 • Dag Josef Foss, Justify, Founder & CEO
 • Ole Fredrik Lie, Justify, Designsjef
 • Glenn Henriksen, Justify, Teknologisjef
 • Anett Ravndal, Justify, Juridisk Direktør
 • Sindre Mariero, Justify, Markedssjef
 • Jørn André Myrland, Justify, Utvikler
 • Solveig Waage, Justify, Designer
 • Tommy Andersen, Justify, Utvikler
 • Kjell Arne Hellum, Justify, Utvikler
 • Tatiana Bischak, Freelance, Illustratør
 • Kenneth Frøiland, Solv AS, Utvikler / konsulent

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.