Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Mottakere av DOGA-merket

Hva

Olympisk hantel med innebygget låsemekanisme

Hvem

Gungnir AS

Hvor

Oslo

Fagdisiplin

Industridesign

the dumbler - olympisk hantel

To personlige trenere så seg lei på upraktiske fjærlåser og klyper for å holde vektskivene på plass på hantelen. Låsene og klypene gikk fort i stykker, og de ble lett rotet bort.

De to bestemte seg for å gjøre noe med problemet. Flere markedsundersøkelser bekreftet at det var flere som så behovet for en smartere løsning.

Startet med de proffe

Trenerduoen ble kjent med Markus Leonhard Hansen, som har bakgrunn som ingeniør og designer. Han var klar for en utfordring, og de tre gikk sammen og stiftet firmaet Gungnir – oppkalt etter Odins mektige spyd.

Ideen om en hantel med innebygd låsemekanisme kom opp tidlig. Tanken var å utforme et produkt målrettet mot proffe brukere som trener hjemme. Hvis det slo an, ville produktet bli attraktivt også i idretten og på treningssentre.

Form følger funksjon

Funksjon ble førende for designet. Materialer, finish og farger ble valgt for å skape et solid og eksklusivt produkt som tåler mye. Det er benyttet svensk stål som har et lavere karbonavtrykk enn stål fra andre deler av verden.

Den patenterte innebygde låsmekanismen er smidig og solid i bruk, og sikrer at vektskivene holder seg på plass.

Gründerne brukte sosiale medier aktivt både for å samle informasjon og spre budskapet om at noe var på gang. De fikk laget en prototype som ble grundig testet for soliditet, holdbarhet, funksjon og brukervennlighet. Salgskampanjen resulterte i mange forhåndsbestillinger, og ga gründerne videre bekreftelse på at produktet traff et behov. The Dumbler var født.

Solgt til over 40 land

Da The Dumbler kom på markedet i august 2021, ble det tatt godt imot – selv om prisen ligger i det øvre sjiktet.

Kundene sier de nå kan trene uten å være redd for å få vektskiver i hodet. Mange har også nevnt at det blir ryddigere i treningsstudioet og at produktet gjør det morsommere å trene. Hantelen er av olympisk standard, det vil si at de fleste vektskiver på markedet kan brukes sammen med den.

Produktets kombinasjon av overlegen funksjonalitet, materialer av høy kvalitet og det estetiske uttrykket ble satt pris på av vektløftere verden over. Et drøyt år etter lanseringen var The Dumbler, sammen med vektstangen, The Allrounder, blitt solgt til over 40 land, inkludert 38 stater i USA. Selskapet har etablerte partnere i over 20 land, og nye produkter og løsninger er allerede i støpeskjeen.

Hantelen er av olympisk standard, det vil si at de fleste vektskiver på markedet kan brukes sammen med den.

Juryen uttaler

Vektstangen og hantelen «The Dumbler» er resultatet av godt utviklingsarbeid og fremragende produktdesign.

Vi er imponert over det elegante designet, den høye kvaliteten og den brukervennlige låsemekanismen som passer til alle eksisterende vekter.

The Dumbler – olympisk hantel tildeles DOGA-merket for design og arkitektur fordi det er et produkt med gjennomført estetikk og uttrykk. Det fyller et behov i markedet, og det gir økt sikkerhet.

Produktet har et tydelig formspråk som snakker til målgruppen, og det løser et problem. Altså industridesign på sitt beste!

Design og arkitektur gir verdi 

Prosjektene som mottar DOGA-merket for design og arkitektur er våre fremste forbilder, og viser hvordan strategisk bruk av design og arkitektur skaper viktige verdier for både samfunn, miljø og økonomi.

Her er to grunner til at dette prosjektet er et forbilde:

Lang levetid

Produktet har lang levetid og fjerner behovet for fjærlåser eller klyper som lett går i stykker eller forsvinner.

Økt eksport

The Dumbler leverer på Norges ambisjon for økt eksport og nye lønnsomme næringer.

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.