Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Vinnere av DOGA-merket

Hva

Easee: Smarte laderoboter for fremtiden

Hvem

Easee AS

Hvor

Stavanger, Rogaland

Fagdisipliner

Industridesign

Tjenestedesign

Norge ligger helt i verdenstoppen når det gjelder elbilbruk, med en markedsandel på nesten sytti prosent om man teller med ladbare hybrider. Nå er mange andre land i ferd med å følge etter, og så å si alle de store bilmerkene satser massivt på utvikling av elbiler. Utfordringen med denne utviklingen er at presset på strømnettet vil øke, og vi er avhengige av smarte løsninger for å dekke fremtidens behov.

Avansert teknologi i elegant innpakning

Det Stavanger-baserte oppstartsselskapet Easee AS ville skape en fremtidsrettet ladeløsning som gjorde det både enklere og smartere å lade elbil. Selskapet ble startet av daglig leder Jonas Helmikstøl, teknisk direktør Kjetil Næsje og designsjef Steffen Møllgård i 2018.

Kjerneproduktet i Easee er enkelt forklart programvaren som til enhver tid sikrer optimal lading. Den tilpasser seg automatisk alle elbiler, strømstyrker og strømnett, og sørger blant annet for at sikringer ikke overbelastes, og at bilen kan lades når strømprisene er på det laveste.

Laderoboten er kun en tredjedel av størrelsen til de sammenlignbare konkurrentene, noe som sparer fire kilo plast og kobber pr. enhet. Produktet er utviklet og produsert i Norge.

Easee sine smarte laderoboter tildeles DOGA-merket for design og arkitektur
Foto: Easee AS
Easee sine smarte laderoboter tildeles DOGA-merket for design og arkitektur
Foto: Easee AS

Fokus på å skape den beste kundeopplevelsen

Easee har fra første stund hatt fokus på å skape den beste brukeropplevelsen. Den avanserte teknologien er pakket inn i et enkelt og tiltalende uttrykk. Kundene trenger bare å velge farge, ikke vite noe om strømmen de har hjemme eller hvilken lader som passer bilen de har kjøpt. Det er også lagt vekt på problemfri montering for elektrikeren.

Selskapet legger stor vekt på å forenkle det kompliserte for brukeren, noe de også mener kan være en viktig driver i det grønne skiftet: Dersom det mest miljøvennlige produktet også byr på den beste teknologien og brukeropplevelsen, vil det være det mest attraktive valget for forbrukeren.

Stavanger-selskap med globale ambisjoner

Easees ladere er blitt svært godt tatt imot i det norske markedet, og nå står det europeiske for tur. Der vil behovet for smarte ladesystemer vokse mye de nærmeste årene, og bedriften satser målbevisst på å bli ledende også internasjonalt.

I løpet av sitt andre driftsår omsatte selskapet for 380 millioner kroner (nærmere 70 000 solgte lader til tretten ulike land). Overskuddet bruker de til å utvide det stadig voksende teamet som ved inngangen av 2021 teller over 80 ansatte fordelt mellom kontorene i Stavanger, Tyskland, Nederland og Storbritannia.

Juryens uttalelse

Den smarte laderoboten til Easee er et solid produkt med en tydelig identitet. Den elegante kombinasjonen av design og teknologi skaper en sømløs opplevelse for brukeren. Laderen ser flott ut på veggen og er svært enkel i bruk, selv om den har mange og avanserte funksjoner.

Vi vil applaudere Easees uttalte fokus på brukeropplevelse og design i en bransje som tradisjonelt sett er veldig teknologi-drevet. Selskapets bevissthet rundt brukeropplevelse som et konkurransefortrinn og verktøy for å få kunden til å gå for den mer miljøvennlige løsningen, er prisverdig. At produksjonen av laderne er i Norge, gir en ekstra tommel opp.

Easees smarte laderobot tildeles DOGA-merket for design og arkitektur fordi det er et godt designet produkt, med potensial til å bli en ny norsk eksportsuksess. Det blir spennende å følge Easee i årene som kommer.

Easee sine smarte laderoboter tildeles DOGA-merket for design og arkitektur

Foto: Easee AS

Design og arkitektur gir verdi

Prosjektene som mottar DOGA-merket for design og arkitektur er våre fremste eksempler på hvordan strategisk bruk av design og arkitektur skaper viktige verdier for både samfunn, miljø og økonomi.

Her er tre gode grunner til at dette er et godt eksempel:

Bidragsytere

  • Steffen Møllgård, Easee AS, Designer
  • Jonas Helmikstøl, Easee AS, CEO
  • Kjetil Næsje, Easee AS, CTO & Oppfinner

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.