Møt juryen for DOGA-merket

Hedda leder designarmen til Snøhetta. Hun er utdannet designer (sivil ingieniør) fra NTNU og Aalto University (Helsinki). Hennes sweet spot er der analytisk forståelse møter kreativ kraft. Der konseptuell tydelighet møter det frie, overraskende. Når løsningene både utfordrer og beriker – flytter deg litt. Hedda har vært ansvarlig rådgiver for markante prosjekter de siste årene, i konsern og bransjer med store endringer, både i Norge og internasjonalt. Hun er også publisert poet.

Atdhe er utdannet ved Bergen Arkitekthøyskole, og jobber som arkitekt hos Sweco Architects Norge. Han har erfaring med transformasjon og rehabilitering av eksisterende bygg, og er særlig interessert i arkitektur med sosialt fokus og bygg for fellesskapet.
Hans masteroppgave om sosial bærekraft, transformasjon og stedstilpasset byutvikling ble belønnet med utmerkelse ved uteksaminering. Deretter Statsbygg-prisen for fremragende arkitektur i 2017, Aspelin Ramm-prisen i 2018, Europan Studentpris i 2019 og DOGA-merket nykommer i 2020, og er sannsynligvis tidenes mest prisbelønte norske masteroppgave i arkitektur.

Adrian er spesialist i Halogen og har i 13 år jobbet som tjeneste- og systemorientert designer. Han er en pådriver for bruken av tjenestedesign i offentlig sektor, holder ofte foredrag og er aktiv som underviser for bachelor- og masterstudenter på Arkitektur og designhøgskolen i Oslo (AHO) i begge fagdisiplinene.
Adrian har flere års erfaring som strekker seg fra tjenesteinnovasjon i førstelinje mot innbygger til prosessfasilitering opp mot programarbeid, politikk- og regelverksutvikling. Blant annet ved arbeidet med stortingsmeldingen om innovasjon i offentlig sektor (Meld. St. 30, En innovativ offentlig sektor). I dette arbeidet trekker han også på en bred erfaring fra industri og næringsliv, gjennom arbeid med omstilling- og innovasjonsprosesser, i alt fra maritim industri til byggenæringen.
Adrian er en aktiv stemme i utviklingen av designfaget, blant annet som styremedlem for Design i offentlig sektor, DOS https://www.designioffentligsektor.no/. Han har stor tro på betydningen design kan ha i utviklingen av vårt samfunn og er en pådriver for å møte samfunnsutfordringer gjennom systemorientert design. Denne rollen krever et fokus på at designfaget fortsetter å utvikle seg i takt med oppgavene det adresserer, i samspill med fagene rundt oss.

Beata Brzoza er fagleder og interiørarkitekt MNIL hos ARTEC i Bergen. Med 15-års erfaring fra polske og norske interiør- og arkitekturkontor, er hun en sterk konseptutvikler og engasjerende fasilitator med god gjennomføringsevne. Beata har jobbet med både interiør- og arkitekturprosjektering og er opptatt av inkludering – både i designløsninger og i prosesser. Hun er glad i historiefortelling, transformasjonsprosjekter og tolkning av brukerens behov. Prosesser ledet av Beata preges av engasjement – hennes entusiasme og nysgjerrighet er smittsom. Beata er redaksjonell medarbeider og fagråd for tidsskriftet Arkitektur og aspirerende podkaster.

Christian Lodgaard er Senior Vice President i Flokk Design hvor han er ansvarlig for produktutvikling, bærekraft og helhetlig produkt- og merkevarestrategi. Han har en master i Mechanical Design Engineering fra Universitet i Glasgow.

Daniel er landskapsarkitekt, daglig leder og partner i bar bakke landskapsarkitekter. Han er utdannet ved NMBU og har siden 2012 arbeidet med prosjekter i spennet fra små og intime gårdsrom til store landskapsinngrep.
Han har en helhetlig tilnærming til faget, der respekt for naturen, sosiale virkemidler og god formgivning står sentralt. Ved siden av praksisen er han engasjert som skribent og kritiker, og bidrar som gjesteforeleser, sensor og kursholder.

Gunnar Eidsvik Tvedt er utdannet industridesigner ved NTNU, og har siden 2018 drevet studioet Brave New Lines sammen med Marius Angell Søvik. Sammen har de jobbet med ulike prosjekter innen møbel og interiør, og stilt ut ved en rekke anledninger i både inn- og utland. Ved siden av designvirksomheten underviser Gunnar ved Institutt for design, NTNU.
Gunnar har tidligere blitt tildelt DOGA-merket nykommer for sitt masterprosjekt, som også ble inkludert i 1 av 10 “Most sustainable chairs of the Nordics” av Nordisk ministerråd i 2018.

Ida er i dag COO i Sustainability hub Norway. Hun har over 15 års erfaring med forretningsutvikling, innovasjon og strategisk posisjonering, og en sterk forståelse for hvordan selskaper kan utvikle bærekraftige løsninger og forretningsmodeller som skaper både konkurransekraft og markedsverdi.

Katja er faglig leder og partner i Byantropologene med over 10 års erfaring innen innbyggerinvolvering og stedsutvikling. Hun har en m.sc. i Antropologi fra Aarhus Universitet og har bistått Kunnskapsdepartementet med utarbeidelse av veiledere for innbyggerinvolvering. I tett samarbeid med FutureBuilt og et bredt ekspertteam utviklet hun de første kriteriene for sosial bærekraft i stedsutvikling.
Som ledende ekspert og rådgiver på sosial bærekraft bidrar hun til å forme boliger, steder og samfunn som er gode å leve i nå og i fremtiden: Det handler om å sette folk i fokus.

Interiørarkitekt og møbeldesigner hos Arkitektskap AS siden 2017. Har sin mastergrad i Design fra Kunsthøgskolen i Oslo, men jobber hovedsakelig med arkitektur og spesielt vernede bygg i dag. Med en irakisk bakgrunn er begrepet Third Culture Kid (TCK) midtpunktet i det Maisam jobber med. Søken etter tilhørighet skjer i prosjekter hun deltar i, det være seg arkitektur, design, film scenografi /cast, kunst og podcast.

Marc er Lead Designer og merkevarespesialist i Knowit Experience (tidligere Creuna). Han kommer opprinnelig fra Montreal, Canada og er utdannet ved Ontario College of Art & Design. Han har lang erfaring og har vært lead designer i flere av Norges største omprofileringsprosjekter, sist eksempelvis for Oslo kommune. I sitt arbeid drives Marc av ønsket om å skape løsninger basert på kreative ideer, tydelige strategier og solid håndverksmessig kvalitet.
For sitt arbeid innen visuell identitet og branding har Marc vunnet over 85 norske og internasjonale designpriser. Han har også sittet i juryen i ADC Awards (NYC) 2019, og D&AD Awards (London) 2021, 2022 og 2023.

Maren Sjåholm Rimehaug er utdannet industridesigner ved NTNU, og jobber nå i Inventas i Trondheim.
Tidligere har Maren jobbet i EGGS design i Trondheim der hun opparbeidet seg en bred erfaring med hele designprosessen, og har vært involvert i en rekke varierte prosjekter innen industri- og tjenestedesign. Disse inkluderer alt fra å kartlegge og konseptualisere fremtidens avfallstjenester hos Trondheim Renholdsverk, til å utvikle beskyttelseshetter for oljerør som potensielt kan redusere verdens plastavfall med 100 000 tonn årlig.
Maren har også en brennende engasjement for helsesektoren, og har de siste årene jobbet med utvikle produkter for å forbedre dagens produkter for igangsetting av fødsler.

Mari Bjerck er designantropolog, førsteamanuensis og studieprogramleder for NTNUs masterprogram i Interaksjonsdesign. Hun er en erfaren forsker med særlig interesse for folk, samskaping og inkluderende prosesser. Mari jobber aller helst ute I felt der folk befinner seg for å observere samspillet mellom både menneskelige og ikke-menneskelige aktører.
I sitt arbeid ved NTNUs Institutt for design jobber hun for tiden med forskning i skjæringspunktet mellom design og helse, og i etableringen av en forskningsgruppe som jobber med en relasjonell tilnærming til design av tjenester.

Monica Fossnes Petersson er avdelingsdirektør for Innsikt og innovasjon i KS. Avdelingen har blant annet ansvar for KS' interessepolitiske arbeid innenfor innovasjon og forskning, FoU-porteføljen, programmene KS Partnerskap for radikal innovasjon og Finn EU, satsingen KSF (Kommunenes samarbeidsarena for forskning), analyse og statistikk samt utvikling av innovasjonsverktøy for våre medlemmer.

Per Arne er investor, styremedlem/-leder og rådgiver med 30 års erfaring innen teknologi, programvare, energi, industri og offentlige organisasjoner. Han bistår bedrifter, fond og familiekontorer innen strategi, internasjonalisering, teknologi, M&A, finansiering og vekst i internasjonale markeder.
Han har hatt ansvaret for en rekke teknologiselskaper, og har 15 års erfaring som Partner/Senior Partner innenfor Private Equity. Han er også styremedlem i Nysnø, statens klimafond.
Per Arne har en MSc i informatikk og en MSc i strategi og finans. Han bor i Stavanger.

Siri Selnæs er kreativ leder og partner i Tank Design Trondheim og har mer enn 20 års erfaring fra ulike designmiljøer. Hun ble i sin tid uteksaminert fra Parsons School of Design i New York og startet karrieren som grafisk designer i Paris, før hun i 1999 returnerte til Norge og Oslo. De siste seks årene har hun hatt suksess med oppstart og oppbygging av Tank Designs Trondheimskontor. Siri har vunnet en rekke priser, inkludert Visuelt, Merket for god design, Gullblyanten og Årets vakreste bøker – og i 2022 var hun og Tank Trondheim nominert i ADC Annual Awards med hele tre jobber.
Siri er særlig opptatt av å koble innsikt og strategi med kreativitet og kompromissløst håndverk. Hun er overbevist om at god design gjør noe positivt for folk i hverdagen – og for samfunnet vårt som helhet.