Inkluderende design i praksis: Oslotrikken SL18 og Movu

Velkommen til frokostseminar der du blir kjent med to inspirerende prosjekter innen kollektivtrafikk og hverdagsmobilitet: Anskaffelses- og designprosessen bak hovedstadens nye og inkluderende trikker og en sporty trehjuling som fjerner stigma og bidrar til ny næringsutvikling.

Hvor

DOGA, Hausmanns gate 16, Oslo

Arrangementet strømmes

Dato
22. mai 2024
Tid
Kl. 9.00 - 11.30
Pris
Gratis

Dette frokostseminaret er det fjerde i en serie av seks hvor vi løfter frem vinnere av Innovasjonsprisen for inkluderende design.  

22. mai vil Sporveien, Designit og Movu Mobility dele hvordan en designfokusert prosess har bidratt til nye innovasjoner innenfor kollektivtransport og mobilitetsløsninger. Vi avslutter med en spørsmålrunde fra publikum. 

Tekstet opptak av foredragene publiseres her i etterkant av seminaret. 

Arrangementet er i samarbeid med IxDA, Norske Designere og Bufdir/UD2024

Her kan du lese mer om Innovasjonsprisen for inkluderende design og årets vinnere >>

 

OSLO SL18 – trikken for alle 

Oslos gamle trikker måtte byttes ut. For Sporveien banet dette vei for en innovativ anbuds- og designprosess med involvering av de ansatte som skulle ha trikken som sitt nye arbeidssted, flere interesseorganisasjoner og mangfoldet av Oslos befolkning. Dette fikk de til i et tett samarbeid med Ruter og Designit. 

Resultatet er en trikk som rommer alle og som leverer på målene om universell utforming, effektivitet, en attraktiv arbeidsplass og et positivt  bidrag til bymijlø og mobilitet. 

Se film og les mer om OSLO SL18 – trikken for alle >>

En blå trikk som svinger oppover en gate.
Oslos gamle trikker måtte byttes ut. For Sporveien banet dette vei for en innovativ anbuds- og designprosess med eksemplarisk brukermedvirkning. Resultatet har blitt en trikk som rommer alle.
Foto: Sporveien

Movu – et støttemiddel i hverdagen

Movu er en nyskapende og sammenleggbar trehjuling for alle som har behov for litt støtte når de går. Produktet kan brukes uavhengig av alder og funksjonsevne til praktiske ærender i hverdagen, til trening og rehabilitering. Det stilige Vespa-lignende designet med inspirasjon også fra sportsbransjen gjør at den skiller seg positivt ut i gatebildet. Men viktigst av alt fyller den et stort hull i markedet.

Mange med nedsatt funksjonsevne, unge som eldre, isoleres ved at de kvier seg for å bruke rullator på grunn av stigma. Movu sikrer frihet til å bevege seg ved egen hjelp, og med smarte funksjoner er den praktisk til mange formål og behov. Oppstartsbedriften Movu Mobility har i samarbeid med Sunnaas sykehus utviklet et nytt produkt i markedet med stort næringspotensiale.

Se film og les mer om Movu – et støttemiddel i hverdagen >> 

 

En mann med benprotese står med en trehjuling.
Mange med nedsatt funksjonsevne, unge som eldre, isoleres ved at de kvier seg for å bruke rullator på grunn av stigma. Movu sikrer frihet til å bevege seg ved egen hjelp.
Foto: Mats Holst

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.