Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Utleielokaler

DOGA disponerer to gamle industribygninger ved Akerselva, som opprinnelig huset Ankertorgets transformatorstasjon. Byggene er nå oppført på Byantikvarens gule liste.

Høsten 2024 flytter DOGA til nye lokaler. DOGA vil fortsette å leie ut lokaler i Hausmanns gate 16 til møter og arrangementer til og med juni 2024. Hva som planlegges for bygget etter at DOGA flytter ut er ikke bestemt. 

Fra elektrisitet til design og arkitektur

Transformatorstasjonen forsynte Oslos trikker og utelys med strøm, og den eldste delen av bygget er den gamle maskinsalen. Salen ble reist i 1898-1900 og 1912-1913, og er tegnet i klassisk stil med store industrivinduer i stål og murverk tilpasset nærmeste nabo, Jakob kirke. I dag er maskinsalen omgjort til vårt største lokale, Hallen, hvor historien er godt bevart.

Understasjonen fra 1948 er tegnet i funksjonalistisk stil med murverk i mønster og har meget høy verneverdi. Ombyggingen til dagens lokaler ble utført av Aspelin Ramm i perioden 2003-2005 for å tilrettelegge for ny bruk som utstillings- og møteplass for design og arkitektur. Ansvarlige arkitekter var Jensen & Skodvin

I tillegg til å huse DOGA består eiendommen i dag av kontorer, næringslokaler og leiligheter. Bygningene fikk Statens Byggeskikkpris i 2006, Cityprisen i 2007 og Olavsrosa i 2008. 

Ønsker du å leie lokaler?

DOGA har muligens Oslos flotteste utleielokaler. Her kan du arrangere event, konferanse, workshop, og utstilling. Vi har fleksible rom som kan leies. Vi gir også rabatt til arrangementer som er faglig relevant for DOGAs virksomhet innen design, arkitektur og innovasjon.

  • Hallen – det største rommet med plass til opp til 390 personer
  • Mezzaninen – opp til 140 personer
  • Atriet – opp til 80 personer
  • Formlab – opp til 60 personer
  • Møterom – opp til 12 personer

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.