Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Utleielokaler

DOGA disponerer to gamle industribygninger ved Akerselva, som opprinnelig huset Ankertorgets transformatorstasjon. Byggene er nå oppført på Byantikvarens gule liste.

Fra elektrisitet til design og arkitektur

Transformatorstasjonen forsynte Oslos trikker og utelys med strøm, og den eldste delen av bygget er den gamle maskinsalen. Salen ble reist i 1898-1900 og 1912-1913, og er tegnet i klassisk stil med store industrivinduer i stål og murverk tilpasset nærmeste nabo, Jakob kirke. I dag er maskinsalen omgjort til vårt største lokale, Hallen, hvor historien er godt bevart.

Understasjonen fra 1948 er tegnet i funksjonalistisk stil med murverk i mønster og har meget høy verneverdi. Ombyggingen til dagens lokaler ble utført av Aspelin Ramm i perioden 2003-2005 for å tilrettelegge for ny bruk som utstillings- og møteplass for design og arkitektur. Ansvarlige arkitekter var Jensen & Skodvin

I tillegg til å huse DOGA består eiendommen i dag av kontorer, næringslokaler og leiligheter. Bygningene fikk Statens Byggeskikkpris i 2006, Cityprisen i 2007 og Olavsrosa i 2008. 

Ønsker du å leie lokaler?

På DOGA har vi mange fleksible rom som kan leies til ulike design- og arkitekturfaglige arrangementer:

  • Hallen – det største rommet med plass til opp til 390 personer
  • Mezzaninen – opp til 140 personer
  • Atriet – opp til 80 personer
  • Formlab – opp til 60 personer
  • Møterom – opp til 12 personer

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.