Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

E-post: post@doga.no

Telefon: 23 29 28 70

Adresse: Hausmanns gate 16
0182 OSLO

Om utstillingen

Design i 100 er en kåring laget i samarbeid mellom A-magasinet og DOGA. Målet med kåringen er å hedre et bredt utvalg av prosjekter innen norsk designhistorie, for å skape en økt bevissthet og stolthet rundt norsk design. Kåringen er ingen endelig fasit, men vi håper den vil engasjere til en god debatt om hvilke verdier design skaper – og hva design kan bidra med i fremtiden.

Vår jury har plukket ut det de mener er det beste innen norsk design fra de siste 100 årene. I utvelgelsen har de lagt vekt på kriterier som kulturell, historisk, økonomisk og samfunnsmessig verdi, i tillegg til innovasjonsgrad, form og estetikk, funksjonalitet og brukervennlighet.

For å representere bredden i historien har prosjektene blitt vurdert innen kategoriene emballasjedesign, grafisk design, industridesign, møbeldesign, tekstil- og konfeksjonsdesign, interaksjonsdesign og tjenestedesign. 

Av 100 nominerte har juryen valgt ut 30 prosjekter som vises i en utstilling på DOGA fra 2. mars til 27. april. 

Aftenpostens lesere har blitt invitert til å kåre sin favoritt gjennom en avstemming på aftenposten.no. Vinneren ble offentliggjort på A-magasinet live på DOGA 2. mars. Her kan du se opptak fra arrangementet.

Les mer om Design i 100 og prosjektene her

Åpningstider

Utstillingen er åpen i DOGAs åpningstider:

Mandag, tirsdag og fredag: 10:00 – 17:00
Onsdag og torsdag: 10:00 – 20:00
Lørdag og søndag: 12:00 – 17:00

Sideprogram

I forbindelse med utstillingen vil DOGA ha flere andre arrangementer, blant annet en åpen debatt om hva design er og betyr for fremtiden. Ta kontakt med Ellen Margrethe Skilnand (e-post: ems@doga.no, telefon: 472 65 147) om du har spørsmål eller ønsker å bidra. 

Programmet oppdateres fortløpende.