Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Tidligere arrangementer

Om prisutdelingen

Med Innovasjonsprisen for universell utforming vil vi løfte frem og hedre noen av Norges mest inkluderende innovasjonsprosjekter. La deg inspirere av tjenester, digitale løsninger, visuell kommunikasjon, produkter, bygg og omgivelser som gjennom helhetlig og innovativ bruk av universell utforming bidrar til å bygge ned barrierer for et mer likestilt samfunn.

Konferansier Eirik Normann Hansen vil lede utdelingen og årets jury for Innovasjonsprisen for universell utforming vil vise hvordan nettopp årets prosjekter skiller seg ut og fortjener heder og ære. Vi skal dele ut både kategoripriser og hederlige omtaler og avsløre hvem som vinner den gjeve hovedprisen! 

Årets priser viser oss at løsninger som er nødvendige for noen, er bra for alle.

Se prisutdelingen:

Program

Prisutdelingen sendes digitalt mellom 14.00 - 15.30

Velkommen ved konferansier Eirik Norman Hansen
Tor Inge Hjemdal, adm. direktør og Jannicke Hølen, leder nyskapingsprogrammet Innovasjon for alle i DOGA

Introduksjon til prisutdelingen ved juryleder John Arne Bjerknes,  partner og direktør for design, Nordic Office of Architecture og jurymedlem Cato Lie, seniorrådgiver universell utforming, Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO)

Utdeling av kategoripriser og hederlige omtaler innen arkitektur, landskapsarkitektur, interiør og møbel, transport, produktdesign, grafisk design, tjenestedesign og informasjons- og interaksjonsdesign. Det blir filmer og faglige betraktninger ved kategorijuryene.

Vi avslutter med kåring av årets hovedprisvinner ved statssekretær Gunhild Berge Stang i Kulturdepartementet.
Les hvem som er nominert til DOGAs Innovasjonspris for universell utforming


Les mer om Innovasjonsprisen for universell utforming og tidligere vinnere >>

Skal vi kalle oss et likestilt samfunn med like muligheter, må vi utvikle omgivelser og tjenester som gjør det mulig for alle å leve aktive og selvstendige liv. Bærekraften i vårt samfunn er avhengig av at alle har mulighet til å bidra. Derfor er denne prisen så viktig.

Abid Raja

Kultur- og likestillingsminister

Om Innovasjonsprisen for universell utforming

Innovasjonsprisen for universell utforming deles ut på oppdrag fra Kulturdepartementet som koordinerer regjeringens satsing på universell utforming. Utmerkelsen skal fremheve innovative, inkluderende, brukervennlige og bærekraftige løsninger.

Prisen hedrer helhetlig og innovativ bruk av universell utforming i henhold til en bred definisjon av arkitektur og design. Dette omfatter alle løsninger som bygninger, uterom og landskap, transport, interiør, produkter, visuell kommunikasjon, tjenestedesign, IKT og digitale plattformer. Prisen har totalt åtte kategorier.

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.