Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Tidligere arrangementer

Påmelding

Om utstillingen

Alt er mulig for Vårherre og en mekaniker! Med dette som motto etablerte Johs. Vestre sitt første mekaniske verksted i Haugesund i 1947. Under kummerlige forhold i en gammel tyskerbrakke, fulgte han drømmen om å starte noe eget. Fra å produsere sagklemmer og enkle rørkonstruksjoner, leverte Vestre snart benker og leke-apparater til parker over hele landet. 

Bringer mennesker sammen

Et klatrestativ på en lekeplass på 1950-tallet. En ribbevegg på soverommet på 1960-tallet. En lekehytte i tre på 1970-tallet. En designbenk i tykke stålrør på 1980-tallet. Og etter det; en prisbelønt kolleksjon av bymøbler, utviklet i nært samarbeid med ledende designere og landskapsarkitekter.

I 70 år har produktene fra Vestre vært en del av folks hverdag: Fra byparken i Haugesund, gjennom havnepromenaden i Oslo, til fortauene på Times Square i New York. Målet har alltid vært det samme - å bringe mennesker sammen.

Gjennom utstillingen Folk+Form inviterer Vestre publikum til å oppleve sin historie og filosofi, presentert i samspillet mellom mennesker, miljø, design og industri. Utstillingen er designet og kuratert av Snøhetta.

Les mer om Vestre og den nye boken her.