Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Tidligere arrangementer

E-post: post@doga.no

Telefon: 23 29 28 70

Adresse: Hausmanns gate 16
0182 OSLO

Påmelding

Om utstillingen

Alt er mulig for Vårherre og en mekaniker! Med dette som motto etablerte Johs. Vestre sitt første mekaniske verksted i Haugesund i 1947. Under kummerlige forhold i en gammel tyskerbrakke, fulgte han drømmen om å starte noe eget. Fra å produsere sagklemmer og enkle rørkonstruksjoner, leverte Vestre snart benker og leke-apparater til parker over hele landet. 

Bringer mennesker sammen

Et klatrestativ på en lekeplass på 1950-tallet. En ribbevegg på soverommet på 1960-tallet. En lekehytte i tre på 1970-tallet. En designbenk i tykke stålrør på 1980-tallet. Og etter det; en prisbelønt kolleksjon av bymøbler, utviklet i nært samarbeid med ledende designere og landskapsarkitekter.

I 70 år har produktene fra Vestre vært en del av folks hverdag: Fra byparken i Haugesund, gjennom havnepromenaden i Oslo, til fortauene på Times Square i New York. Målet har alltid vært det samme - å bringe mennesker sammen.

Gjennom utstillingen Folk+Form inviterer Vestre publikum til å oppleve sin historie og filosofi, presentert i samspillet mellom mennesker, miljø, design og industri. Utstillingen er designet og kuratert av Snøhetta.

Les mer om Vestre og den nye boken her.