Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Tidligere arrangementer

Hvordan delta?

Påmeldingsfristen for arrangementet har gått ut. Det er fremdeles mulig for produsenter å melde seg på.

Produsent? Meld interesse om å delta på speed-daten til Caroline Olsson, co@doga.no, innen torsdag 1. mars 2018.

Designer eller formgiver? Send inn en enkel søknad med dine arbeider (1 A4-side i PDF-format) til Caroline Olsson, co@doga.no, innen torsdag 1. mars 2018. 

Krav til designer/formgiver: Du må være utdannet og gjerne nyetablert produktdesigner, industridesigner, møbeldesigner eller kunsthåndverker. Etablerte utøvere og andre fagdisipliner innen design og arkitektur kan også søke. 

Om Norway Designs NÅ vol. 6

Speed-daten springer ut i fra utstillingsserien Norway Designs NÅ som er et samarbeid mellom Klubben, Norske Kunsthåndverkere og Norway Designs. I 2016 ble det gjennomført et lignende initiativ: Norway Designs NÅ Sum vol. 4. 24 formgivere og 13 produsenter deltok, som resulterte i minst åtte nye samarbeid. Les mer om det her.

Målet med utstillingsserien Norway Designs NÅ er å rette fokus mot den positive utviklingen norsk kunsthåndverk og design opplever for tiden. Speed-daten skal være en pådriver og et kontaktpunkt hvor norske produsenter og utøvere kan møtes og skape ny god design. Møtet er helt uforpliktende.

Speed-daten vil også fungere som en møteplass for prosjekter man kan jobbe med også utenfor denne utstillingen.

Det er et ønske om at resultatene fra speed-daten lanseres fortløpende gjennom utstillingen Norway Designs NÅ vol. 6 hos butikken Norway Designs i Oslo. Videre fremdrift mot utstillingen vil bli informert om etter speed-daten.

Som formgiver får man en unik mulighet til å utvikle ett eller flere nye produkter i samarbeid med norske produsenter og en erfaren forhandler som kjenner markedet godt. Produktet(ene) som blir produsert går inn i produsentens egen portefølje og kan markedsføres og selges fritt. 

Som produsent blir du kjent med et vidt spekter av formgivere. Speed-daten gir et flott utgangspunkt der produsent og designer starter sammen med å se på hva din bedrift trenger, og utvikler dette videre til produkt(er) som kan lanseres på markedet.

Fra kl 11.00 - 12.30 arrangeres en faglig formiddag om designdrevet bærekraft i regi av Samarbeidsrådet for møbel- og interiør (SMI). Her blir det innlegg ved Vestre, Circular Norway og Flokk og vi presenterer konseptet for årets, felles Milano-utstilling!