Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Tidligere arrangementer

NOK: Arkitektur og nedvekst

Oslo arkitekturtriennale 2019 skal utforske den miljøøkonomiske tankeretningen nedvekst, og lete etter alternativer til dagens byutvikling. 

Hovedprogrammet til festivalen er inspirert av den historiske byen, og vil ta utgangspunkt i fire ulike institusjoner for nedvekst: Teatret, biblioteketlekeplassen og akademiet.

Fremtidsfabrikken på DOGA

Fremtidsfabrikken vil tegne et bilde av en forvandlet og transformert bydel i Oslo; en fremtidig del av byen som har gjennomgått radikale økonomiske og sosiale endringer, og hvor miljøhensyn er det primære målet for all menneskelig aktivitet og samhandling. Klimakrisen vil bli konfrontert direkte og utfordre vårt forhold til både hverandre og naturen rundt oss.

Prosjektet vil bestå av en serie workshops som involverer innbyggere, arkitekter, byplanleggere, økonomer og kunstnere. Som resultat og del av prosjektet vil det bli vist en videoinstallasjon på DOGA med fremtidsfortellinger om en transformert by.

Fremtidsfabrikken er et prosjekt av performancegruppen METIS, ledet av kunstnerisk leder Zöe Svendsen.

Prosjektet er del av hovedprogrammet Teatret. Les mer om hovedprogrammet for OAT 2019 her.

Oslo arkitekturtriennale 2019

Oslo arkitekturtriennale 2019 har fått navnet «NOK: Arkitektur og nedvekst». Oslo arkitekturtriennale (OAT) er Nordens største arkitekturfestival, og en av verdens viktige møteplasser for diskusjon av arkitektur og byutvikling. DOGA er en av seks medlemsorganisasjoner som utgjør OAT.

Les mer om triennalen på oslotriennale.no

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.