Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Tidligere arrangementer

Om Fremtidsfabrikken:

Fremtidsfabrikken handler om å ta et skritt vekk fra våre umiddelbare begrensninger, gå inn i en morgendag som er helt åpen, og undersøke scenarier for en nær alternativ fremtid. Dette prosjektet vever sammen overlappende historier, biter av hverdagslivet i London og Oslo. Disse byene er gjenskapt til en «ny normal» der det økonomiske systemet setter livskvalitet og miljø foran økonomisk vekst

Til nå har installasjonen presentert videoportretter fra London, hvor byens finansielle distrikt er redefinert. Torsdag 24. oktober lanserer vi nye historier fra Oslo etter to uker med møter og workshoper med lokale innbyggere, arkitekter, planleggere, økonomer og skuespillere. Historiene forteller om en tid der utvinning av fossilt brensel – olje, kull og gass – hører fortiden til.

Program

17.00–18.00 Om Fremtidsfabrikken: Prosess og metodikk

  • Innlegg ved Zoë Svendsen, kunstnerisk leder av Metis Arts og Cecilie Sachs Olsen, triennalekurator fra Interrobang
  • Det blir også panelsamtale med skuespillere og deltakere i prosessen

18.00–19.00 Lanseringsparty
Servering av snacks og drikke!

Oslo arkitekturtriennale 2019

Oslo arkitekturtriennale 2019 har fått navnet «NOK: Arkitektur og nedvekst». Oslo arkitekturtriennale (OAT) er Nordens største arkitekturfestival, og en av verdens viktige møteplasser for diskusjon av arkitektur og byutvikling. DOGA er en av seks medlemsorganisasjoner som utgjør OAT.

Les mer om triennalen på oslotriennale.no.