Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Tidligere arrangementer

Hva er Norwegian Modern?

Etter et år på Vulkan er messen nå tilbake på DOGA hvor arrangementet først startet som Nordic Design Fair tilbake i 2014-2015. Arrangør er for andre året bransjeforeningen Norwegian Modern som består av noen av Norges fremste forhandlere av vintage- og midcentury design.

Norsk design fra 1930-1970-tallet er fortsatt i stor grad ukjent utenfor våre grenser sammenliknet med design fra våre naboland.

Norwegian Modern

Kunnskap og salg

På messen Norwegian Modern presenteres noe av det aller beste innen skandinavisk design fra perioden 1930-1980. Messen har som ambisjon å kunne gi folk flest dypere innsikt i norsk design og samtidig gi de besøkende en mulighet til å kjøpe unike objekter i et uformelt og hyggelig miljø. Utstillerne på messen tilbyr både dyp kunnskap om gjenstandene og den historiske epoken og salg av møbler, serviser, vaser, glass, kunstglass, keramikk, lamper, pyntegjenstander og tekstil formgitt av både kjente og mindre kjente skandinaviske designere.

Alle utstillerne kommer til å vise frem en rekke designklassikere som er viktige inspirasjonskilder for mange av dagens norske og skandinaviske designere og som satt preg på mange norske hjem og hytter i de siste 60 årene.

100 års jubileum for Grete Prytz Kittelsen

Som et ledd i satsingen på norsk design og norske designere vil det også presenteres en separat utstilling om Grete Prytz Kittelsen  (1917-2010) ettersom det i år er hundre år siden hun ble født.

Som en av Norges mest kjente formgivere og gullsmeder har Grete Prytz Kittelsen for lengst fått sin rettmessige plass i den norske designhistorien. Hun tilhører også de få norske utøverne som fikk et visst internasjonalt gjennomslag ledsaget av Scandinavian Design epoken. På denne måten har hun etterlatt seg et avtrykk som kan ses både i utlandet og her hjemme, enten det dreier seg om eksklusive bruksgjenstander i sølv og emalje for familiefirmaet Tostrup, eller de fargerike formene som rullet ut av det norske emaljeverket Catrineholm.

Arrangørene bak designmessen Norwegian Modern ønsker å markere hundreårsjubileet med en utstilling som bekrefter Grete Prytz Kittelsens unike posisjon i norsk designhistorie; både som fornyer av emaljekunsten og som leverandør av vakre hverdagsvarer ut til massene.

Grete Prytz Kittelsen sa en gang at hun syntes at Norge var for lite flink til å markedsføre sine designere slik nabolandene våre gjorde. Sett med dagens øyne er situasjonen for unge designere bedret, samtidig som skatter fra vår lite kjente gullalder trekkes frem i lyset igjen. Med dette i bakhodet ville kanskje Grete Prytz Kittelsen likt å besøke Norwegian Modern.

Kurator for utstillingen er Thomas Flor. 

Søndag kl 13.00-14.00: 
Karianne Bjellås Gilje, dekan på Kunsthøgskolen i Oslo og redaktør av boka “Grete Prytz Kittelsen - Emalje og design” holder omvisning og svarer på spørsmål om designeren.

Arne Lindaas vil også bli løftet frem i forbindelse med den nylig utgitte boka fra Form Forlag om den anerkjente norske brukskunstneren.

Utstillere  

Botanisk Hage Møbelforretning
Brocante
Ellen Antikk
Form & Function
Glassmenageriet
Godagers
Midcentury Scandinavia
Modern Tribute
RDO (S94)
Retrolykke Kaffebar
Retrorosa
Skogen Design (S94)
Utopia Retro Modern 

Kontakt

Lurer du på noe? Ta kontakt med: 

Magnus Bjørklund
Telefon: 45073508
E-post: mbretrodesign@gmail.com

Norwegian Modern på Facebook.