Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Hva skjer

Påmelding

Master Class in Information Design and Data Visualisation

Vennligst fyll inn alle felter så vi kan sende deg en faktura. Påmeldingen er bindende.

Pris kr. 3950,-

Meld deg på DOGAs nyhetsbrev og motta invitasjoner til våre arrangementer og siste nytt om norsk design og arkitektur!

Ved å huke av under samtykker du til at DOGA lagrer din e-postadresse.

Om kurset

For English, please click here >>

I dette kurset blir du introdusert for de fabelaktige mulighetene som finnes i informasjonsdesign og datavisualisering. I skjæringspunktene mellom tekst og bilde, oppfatning og erkjennelse, skjønnhet og funksjon, logikk og følelser ligger et grunnlag for å skape flotte visualiseringer, avdekke hva som skjuler seg bak dataene og fremsette effektive budskap.

Kursdeltakerne vil i praksis lære og erfare designprosessene bak effektive visualiseringer. Sammen utforsker vi hvordan vi definerer et prosjekt basert på innledende spørsmål eller nysgjerrighet.

Merk at kurset holdes på engelsk.

Tid: 17. - 18. september 2020, kl. 10.00–16.00
Sted:
DOGA, Hausmanns gate 16, Oslo

Inspiring and surprising! A lot to learn.

T. Ahlstrøm

Som deltaker lærer du hvordan du samler inn og organiserer data, hvordan du finner budskapet du skal kommunisere til publikum, hvordan du gjør data om til kraftige historier og hvordan du velger de mest hensiktsmessige verktøyene for å presentere historiene.

The Information Visualisation course has been an inspiring journey into the amazing world of visual storytelling.

P. Vaz

Kurset består av:

  • Forelesninger for å lære det grunnleggende og få inspirasjon til oppgavene,
  • praktiske oppgaver for å lære å presentere ideer visuelt, og
  • diskusjoner for å få tilbakemeldinger og lære av hverandre.

This course got me thinking about the poetry in data, and that is a valuable way to be innovative in presenting facts.

A. Boitano

Angela Morelli og Tom Gabriel Johansen fra InfoDesignLab
Foredragsholderne Angela Morelli og Tom Gabriel Johansen fra InfoDesignLab InfoDesignLab
Foto: InfoDesignLab

Angela Morelli er en italiensk, prisbelønt informasjonsdesigner boende i Norge. Hun er også medgründer  og CEO i InfoDesignLab, et informasjonsdesignfirma som hjelper bedrifter og organisasjoner med å omdanne komplekse data til meningsfulle fortellinger, vakre visjoner og forståelige budskap. Enten det gjelder bærekraft, sosial rettferdighet, utdanning eller helse, er målet hennes å samarbeide sammen med forskere og fagfolk for å skape engasjerende løsninger for å gi et publikum mulighet til å se mønstre, ta informerte beslutninger og en systemetisk tilnærming til en utfordring. Angela har en mastergrad i informasjonsdesign fra Central St. Martins, ingeniørutdannelse fra Politecnico di Milano og en mastergrad i industridesign. Hun er en etterspurt foredragsholder og underviser ved Central St. Martins i London og Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Hun har vært jurymedlem for the International Institute of Information Design Award. Hun har blitt tildelt Il Monito del Giardino Award i 2013, tidligere mottatt av blant andre filantropen Paul Poliak, etnologen Jane Goodall, vannforsker Tony Allen og andre individer som alle har forpliktet seg til å forsvare viktige økosystemer. Angela ble i 2012 utnevnt til Young Global Leader av World Economic Forum.

Tom G. Johansen er en prisbelønt informasjonsdesigner og medgründer og COO i InfoDesignLab. Han har over 20 års erfaring som designer, fra strategisk design til brettspilldesign, fra interaksjonsdesign til informasjonsvisualisering. Han har jobbet som konsulent innen datavisualisering for Statistisk sentralbyrå og har vært medlem av Eurostat's Visualization Task Force. Han jobbet syv år i NRK,med å etablere design og informasjonsvisualisering som en integrert del av nyhetsdesken. I denne perioden mottok han flere priser, blant annet World Media Award. Han er opptatt av verdien av  samarbeid på tvers av profesjoner og jobber tett med journalister, forskere og aktivister. Han er en etterspurt foredragsholder og underviser på Kunsthøgskolen i Oslo, Arkitektur og Designhøgskolen i Oslo, Institutt for journalistikk og Central St. Martins University i London

Spørsmål rundt temaet? Ta gjerne kontakt med: