Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Tidligere arrangementer

Om arrangementet

Reinventing Cities skal skape forbilder på bærekraftig, klimavennlig og innovativ byutvikling og arkitektur. Konkurransen arrangeres av nettverket C40 (Cities Climate Leadership Group), der byer over hele verden har gått sammen for å få fart i kampen mot klimaendringer. Oslo deltar i konkurransen sammen med 18 av verdens storbyer. Totalt skal det konkurreres om 49 tomter.

Meld deg på via FutureBuilts nettside (se lenke helt nederst)

Konkurranse om kjøp og utvikling

Målet er å frembringe nye, innovative klima- og miljøløsninger for utvikling av urbane eiendommer. Ambisjonen er nullutslipp og det fokuseres på fem hovedkriterier: klimagassutslipp, transport, materialbruk, overvannshåndtering/vannforbruk og energiforbruk.

Konkurransedeltagerne skal være tverrfaglige team, med kompetanse på byutvikling, arkitektur, eiendomsutvikling og økonomi. Etter en første runde med søknader om deltagelse, går tre-fire team på hver tomt videre til fase 2, hvor aktørene utvikler konseptene sine og legger inn bud på den aktuelle eiendommen. Vinnerne får anledning til å kjøpe og utvikle eiendommen i tråd med vinnerforslaget. Vinnerne lanseres i januar 2019, som del av programmet for Oslo som europeisk miljøhovedstad.

Oslo med to tomter

Oslo kommune legger to tomter inn i konkurransen, sentralt på Stovner og på Furuset. Furuset er kommunens forbildeområde innenfor FutureBuilt-programmet, som har som mål å utvikle klimanøytrale byområder og arkitektur. På Furuset skal det primært utvikles boliger. På Stovner står konkurransedeltagerne fritt til også å foreslå program og funksjoner.

Lansering i Oslo

Reinventing Cities lanseres i Oslo 19. januar. Hit kommer både arkitekt Philip Chiambaretta og utbygger REI, som begge gikk vinnende ut fra Reinventing Paris, forløperen til Reinventing Cities, for å fortelle om sine erfaringer med å delta i konkurransen. Vi får besøk av vår egen byråd for byutvikling Hanna E. Markussen, Helene Chartier fra C40 presenterer Reinventing Cities og Gard Skoe Fredriksen fra Oslo kommune presenterer Oslo-tomtene. Brian Kilkelly fra Climate-kic modererer dialog og Q&A. Det blir også tid til mingling og speed-dating for de som ønsker å delta.

Program

08.30-09.00 Enkel frokost

09.00-10.30

Reinventing Oslo – europeisk miljøhovedstad 2019
Hanna E. Markussen, byråd for byutvikling i Oslo

Reinventing Cities
Helene Chartier, C40

What's in for me? Report from winning teams of Reinventing Paris
Philippe Chiambaretta, Founder and director Philippe Chiambaretta Architecte
Paul Jarquin, CEO of REI Habitat

Presentasjon av Oslotomter og konkurranseprogram
Gard Skoe Fredriksen, EBY, Oslo

10.30-11.30 Spørsmål, speed dating og utstilling av tomter i Reinventing Cities.
Moderator: Brian Kilkelly, Climate-kic 

Samarbeidspartnere og mer info

Oslo kommune inviterer til arrangementet, som er et samarbeid med FutureBuilt, Grønn Byggallianse og DogA.

Les mer om Reinventing Cities på C40 sine nettsider.
Les mer på Oslo kommunes nettsider

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.