Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Tidligere arrangementer

Om webinaret

Webinaret streames direkte, følg sendingen her:

Norge har unike forutsetninger for å lykkes og er allerede langt fremme på omstilling til en mer miljø- og klimavennlig fremtid. Hos de bedriftene som bidrar på vår første digitale Innovasjonskraft spiller fornybar energi, innovasjon, design, merkevarebygging og strategier for immaterielle rettigheter en sentral rolle.

Den 3. november byr vi på:

  • Equinor og Hywind – fremtiden er flytende
    Fra olje og gass til bredspektret energiselskap, historien bak et selskap i forandring.
  • Ørsted – verdens mest bærekraftige selskap
    Merkevarebygging som en viktig del av reposisjonering: Tidligere Dansk Olje & Naturgas (DONG) har gått fra olje og gass til 100 % fornybar energi.
  • Arntzen de Besche Advokatfirma – teknologijuss knyttet til immaterielle rettigheter
    Strategisk bruk av immaterielle verdier: Øk din bestillerkompetanse gjennom kunnskap om verdiene som kan ligge i strategisk beskyttelse av oppfinnelser, varemerker og design (IPR).

Konferansier er Eirik Norman Hansen, en urokkelig teknologioptimist og foredragsholder, med sterkt engasjement om hvordan teknologi påvirker oss mennesker, organisasjoner og samfunn. Arrangørerer for dette webinaret er DOGA og Patentstyret. Vårt felles mål er å øke strategisk bruk av design og immaterielle rettigheter og verdier i forretningsutvikling og innovasjon.

Praktisk informasjon

Dato: Tirsdag 3. november 2020
Når:
Kl. 12.00-14.00
Hvor: Webinar – streames direkte

For hvem passer dette webinaret?

Ledere, designbransjen, næringsliv, industribedrifter, startups, innovatører og andre som er opptatt av innovasjon og ønsker å ta ledende posisjoner nasjonalt og internasjonalt.

Program

Kl. 12.00: Velkommen ved Toril Foss, direktør i Patentstyret og Tor Inge Hjemdal, adm. direktør i DOGA.

Konferansier Eirik Norman Hansen.

Kl. 12.10: Hywind ved Stephen Bull, direktør for Nordsjøen, New Energy Solutions, Equinor.

Hvordan kan et oljeselskap være ledende i verden på flytende vindkraft og hva kan vi lære av deres endringsprosess?

Equinors Hywind konsept har gått fra en skisse på en serviett i 2001 til en global vekstmulighet for Equinor. Med teknologi og erfaring fra Nordsjøen, har Equinor satt en ny standard for fremtidens fornybare kraftproduksjon. Selskapets ambisjonen er å bli en global aktør innen havvind.

Kl. 12.45: Fra Dong til Ørsted ved Louise Ryberg, Head of Design, Global branding and Marketing i Ørsted og Mikkel Lemvig, Design Director i Kontrapunkt.

Ørsted er nettopp kåret til verdens mest bærekraftige selskap på Corporate Knight 2020 Index.

Tidligere Dansk Olje & Naturgas (DONG) har gått fra olje og gass til 100 % fornybar energi. I denne prosessen har merkevarebygging vært en veldig viktig del av reposisjoneringen.

Kl. 13.15: Teknologijuss knyttet til immaterialle rettigheter ved Tommy Dahlen, partner i Arntzen de Besche Advokatfirma. 

Arntzen de Besche har en ledende posisjon innenfor teknologijuss i Norge.

Gjennom bruk av praktiske eksempler fra innovasjonsreisen til ulike oppstartsselskaper og forskningsbaserte prosjekter, forteller Tommy Dahlen om fallgruver og suksesskriterier i hele prosessen. Presentasjonen gir deg økt bestillerkompetanse og kunnskap om verdiene som kan ligge i strategisk beskyttelse av oppfinnelser, varmerker og design (IPR).

Kl. 13.45: Eirik Norman Hansen oppsummerer.

Kl. 14.00: Slutt.

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med: