Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Kalender

E-post: post@doga.no

Telefon: 23 29 28 70

Adresse: Hausmanns gate 16
0182 OSLO

Påmelding

Skal du registere mer enn én person, ber vi deg gjennomføre registreringen en gang per deltaker. Dette er for å gi oss oversikt i vårt regnskapssystem.

Fagseminar
Middag og feiring:
Deltakelse på bransjeforeningen Designindustriens årsmøte kl 12.45 – 14.00

Fakturainformasjon

Vennligst fyll inn alle felter slik vi kan sende deg en faktura og fullføre registreringen. Påmeldingen er bindende.

Ønsker du å motta informasjon fra DOGA i fremtiden? Gi oss beskjed under.

Ja, jeg vil motta det følgende:
Jeg vil ha informasjon om:

Program

10.00 Velkommen v/Per Foss, adm. direktør i Patentstyret, Egil Sundet, bransjesjef i Norsk Industri, og Tor Inge Hjemdal, adm. direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA)
10.10 Circular Economy Strategy 2050 v/Thomas J. M. van Oorschot, Ambassador, Embassy of the Netherlands
10.30 Industry innovation for the Future v/Pierre-Yves Panis, Head of design Signify/Philips Lighting.
11.00 En søplete historie v/Svein-Erik Hjerpbakk, adm. direktør i Nordic Comfort Products AS og Stian Alessandro Ekkernes Rossi, arkitekt i Snøhetta.
11.30 Explorer – pionérånd og bærekraft v/ Cathrine Pia Lund, divisjonsdirektør Merkevaren Norge i Innovasjon Norge.
12.00 Lunsj
12.45 - 14.00 Årsmøte for medlemmer av Designindustrien
12.45 Maritime CleanTech – en katalysator for innovasjonsarbeid v/ Hege Økland, CEO i NCE Maritime CleanTech.
13.20 TBA
13.40 Virkemidler for innovasjon og beskyttelse v/ Patentstyret og DOGA.
14.00 Pause
14.30 Eker Express –verdiskaping for grown ups v/ Bård Eker, CEO, Eker Group.
14.55 IPR og innovasjon. Guide til økt konkurransekraft v/ Ida Gjessing, immaterialrettsentusiast og advokat i Grette as.
15.20 The Business Value of Design v/ Stefan Moritz, VP Customer Experience & Associate Partner ved McKinsey Design.
16.00 Prisutdeling
17.00 Feiring og middag

Om Innovasjonskraft 2019

Du får innsikt i mulighetene som kan gi norsk industri og næringsliv ekstra tyngde. Det blir verdifullt påfyll gjennom foredrag, mingling og dialog med ledere og innovasjonsansvarlige  i norsk næringsliv. Innovasjonskraft 2019 arrangeres av Norsk Industri, Patentstyret og Design og Arkitektur Norge (DOGA). Konferansier for dagen er Birgit Liodden, direktør bærekraft, havindustri og kommunikasjon i Oslo Business Region.

Fagseminar 10.00 - 16.00

Disse vil du høre på Innovasjonskraft 2019:  

A Circular Economy by 2050 ved Thomas J. M. van Oorschot, Ambassador, Embassy of the Netherlands.  Nederland er et foregangsland med egen nasjonal strategi på sirkulær økonomi. Dette krever høye ambisjoner, sterk motivasjon og et bredt samspill.

Industry innovation for the Future ved Pierre-Yves Panis, Head of Design i Signify. Signify er det nye firmanavnet til Philips Lighting. De er anerkjent for sitt fokus på bærekraft og sirkulær innovasjon, og er verdensledende innen tilkoblede LED-produkter, systemer og tjenester.  I fjor ble de hedret som Industry Leader i 2018 Dow Jones Sustainability Index.

En søplete historie ved Svein-Erik Hjerpbakk, adm. direktør i Nordic Comfort Products AS og Stian Alessandro Ekkernes Rossi, arkitekt i Snøhetta. Den sirkulære økonomien skal gi økonomiske, miljømessige og samfunnsmessige fordeler.  Dette har møbelprodusenten på Hemnesberget i Nordland tatt innover seg, og inngått samarbeid med Snøhetta for å omgjøre plastavfall til holdbare møbler.

The Business Value of Design ved Stefan Moritz, VP Customer Experience/Associate Partner i McKinsey Design. Hvordan øker de beste bedriftene egne inntekter og aksjonærenes avkastning nesten dobbelt så mye som andre? Dette har McKinsey forsket på i fem år.

Pionérånd og bærekraft ved Pia Cathrine Lund, leder divisjon Merkevaren Norge i Innovasjon Norge. The Explorer er et internasjonalt utstillingsvindu i en helhetlig eksportsatsing, hvor målet er å posisjonere Norge som en bærekraftspionér i internasjonale markeder. Hvilke muligheter gir dette deg?

Eker Express – verdiskaping for grown ups ved Bård Eker, CEO i Eker Group. I samarbeid med StartupLab og Stiftelsen Teknologiformidling har Eker Design lansert et verdiskapingsprogram for godt etablerte SMB- bedrifter.  Disse utgjør 2/3 av næringslivets sysselsetting og omsetning, men mangel på kapasitet og muligheten til å tenke nytt, gjør at mange sliter med å ta i bruk ny teknologi, prosess- og metodeverk i produktutviklingen.

IPR og innovasjon. Guide til økt konkurransekraft ved Ida Gjessing, immaterialrettsentusiast og advokat i Grette. IPR kan være et nyttig verktøy som bedrifter kan bruke for å tiltrekke seg blant annet kapital og samarbeidspartnere. Her får du høre hvordan.

Maritime CleanTech – en katalysator for innovasjonsarbeid. Hege Økland, CEO i NCE Maritime CleanTech. Hvordan kan en klynge være et veksthus som inspirerer til innovasjon og verdiskaping for det grønne skiftet, og skape synergieffekter blant klyngebedriftene.

Flere foredragsholdere legges ut fortløpende.

Det blir også årsmøte for medlemmer av bransjeforeningen Designindustrien som egen parallellsesjon under fagseminaret. 

Prisutdeling 16.00 - 17.00

Norsk Industri deler ut sine bransjepriser. Vi hedrer også en vinner med vår egen Innovasjonskraftpris. Les om fjorårets prisutdeling her  

Det blir både faglig og musikalsk stemning gjennom dagen, og vi avslutter med feiring og middag på SüdØst på kvelden. Her ønsker vi hjertelig velkommen til en kulinarisk reise hvor du kan nyte spennende smaker.

Spørsmål rundt temaet? Ta gjerne kontakt med:

  • Jannicke Hølen
    Seniorrådgiver design
    +47 905 62 909
    jh@doga.no