Hverdagsreisen: Arkitektur for aktive og sosiale hverdagsliv

Prosjektet «Hverdagsreisen» skal gi økt forståelse for sammenhengen mellom folkehelse og de bygde omgivelsene. Del 1 av prosjektet er nå ferdig, og det har gitt både  interessante perspektiver og nye innsikter. På dette frokostseminaret får du høre mer om resultatene og metodene som er testet ut. 

Hvor

Digitalt | Streaming

Dato
5. april 2022
Tid
Kl. 9.30 - 11.30
Pris
Gratis
Det er ikke lenger mulig å melde seg på dette arrangementet
Arkitektur og folkehelse: Hverdagsreisen

Del 1 av prosjektet Hverdagsreisen er avsluttet, og i dette arrangementet deler vi erfaring og læring fra prosjektet.

Foto: Viktor Sakshaug

Se opptak av arrangementet

Sammen med pilotkommunene Gjøvik, Austevoll og Asker og det tverrfaglige designbyrået Comte Bureau har DOGA og Sunne kommuner undersøkt folks hverdagsreiser, og sett på hvordan fysiske omgivelser påvirker valgene vi tar om hvor vi går og hvordan vi møtes, utendørs, om vinteren.

Pilotkommunene har gjennomført en innsiktsprosess basert på metoder fra design- og arkitekturfagene, og har også begynt å jobbe med fysiske tiltak som bidrar til at folk har lyst til å bruke nærområdene sine på nye måter, hele året.

På frokostmøtet 5. april lanserer vi rapporten fra første del av prosjektet, vi kan endelig gi innblikk i prosessen og metodene vi har testet, og vi presenterer første utgave av Hverdagsreisehåndboka!

Sammen med podkasten Våre Steder lanserer vi også to rykende ferske podkastepisoder om Hverdagsreisen.

Vel møtt!

Arrangør: DOGA og Sunne kommuner

Les mer om prosjektet

Program

  • 09.30: Velkommen v/Ingerid Almaas, DOGA
  • 09.40: Innsikter fra Hverdagsreisen v/Lene Haus, Comte Bureau
  • 10.00: Erfaringer fra Asker, Gjøvik og Austevoll
  • 10.45: Paneldiskusjon ved Jørgen Skatland, DOGA, Aga Skorupka, Rodeo arkitekter, Maria Eintveit, Sunne kommuner, Rolf Hansen, Helsedirektoratet, Lene Haus, Comte Bureau
  • 11.15: Lansering av Podkast fra Våre Steder v/ Karoline Birkeli-Gauss og Ragnhild Augustsen
  • 11.22: Introduksjon av Hverdagsreisen del 2 v/ Jørgen Skatland, DOGA
  • 11.30: Takk for i dag!

Innledere og paneldeltakere

Lene Haus er seniorarkitekt i Comte Bureau, og har vært prosjektleder for Comte i arbeidet med Hverdagsreisen, med ansvar for opplegg og gjennomføring av feltarbeidet i pilotkommunene og den endelige rapporten.

Aga Skorupka er miljøpsykolog i Rodeo arkitekter, med PhD fra City University i New York. Hun arbeider i spennet mellom sosiologi, planlegging og arkitektur, med fokus på sosial bærekraft, medvirkning og stedsutvikling.

Rolf Hansen er seniorrådgiver i Helsedirektoratet, med bakgrunn fra Norges Idrettshøgskole. Han jobber med folkehelse og fysisk aktivitet i befolkningen, med fokus på nærmiljøutvikling.

Karoline Birkeli-Gauss og Ragnhild Augustsen driver podcasten Våre Steder. Karoline er byplanlegger og fagansvarlig for sosial bærekraft i Asplan Viak, og Ragnhild er landskapsarktiekt i TEG Arkitekter.

Maria Eintveit er rådgiver i Sunne kommuner. Hun har en mastergrad i statsvitenskap og er opptatt av samskaping i lokal samfunnsutvikling.

Jørgen Skatland er arkitekt og seniorrådgiver i DOGA, og prosjektleder for Hverdagsreisen.

Ingerid Helsing Almaas er arkitekt og seniorrådgiver i DOGA, og leder faglig satsningsområde Tidligfase arkitektur.

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.