Studer designledelse i 2023

Ønsker du å studere designledelse og profesjonalisere hvordan du jobber med design?  Vi starter et nytt kurs i GROW designledelse på DOGA 9. mai. 

Workshop illustrasjon
Foto: Viktor Sakshaug
Hvor

DOGA, Hausmanns gate 16 i Oslo

Dato
9. mai 2023
Tid
Kl. 9.00 - 16.30
Pris
EUR 8250,- Løpende påmelding frem til maks 10 deltakere. Siste frist er 28. april 2023

Som kursdeltaker vil du forstå hvordan virksomheten din kan maksimere verdien av design og bedre lede design og designprosesser på tvers av fag.

Programmet passer for senior designere og innovasjonsledere i private og offentlige virksomheter.

På GROW Design Leadership vil du:

 • lære av ledende eksperter
 • lære av andres erfaringer
 • få ny kunnskap og utvikle deg innen designledelse
 • utvide ditt nettverk

Kurset inkluderer fem studiemøter + onlinemøter, individuelle og gruppeoppgaver samt online coaching underveis.

Sted: DOGA, Hausmanns gate 16, Oslo. Enkelte moduler kan foregå digitalt. (Om smittevernhensyn krever det, vil øvrig program også holdes digitalt.)

Pris: 8.250,- euro

For en fantastisk reise gjennom 40 uker. Grow Design Leadership-programmet innfridde 100 %. Studiet har kursledere med den aller beste kompetansen, alle med internasjonal erfaring. De er genuint interesserte i at hver og en av studentene lykkes, og deres coaching underveis har vært helt unik. Jeg har i tillegg hatt gleden av å bli kjent med en fantastisk gjeng studenter med ulik designbakgrunn. Jeg kunne ikke hatt det bedre.

Beate Frøland Gundersen

UX Lead, Rema 1000 Norge AS

Studiemøter

Datoer for studiemøter:

 • 9. - 11. mai 2023: Introduksjon og 'Pecha Kucha' + Design Management, Design Leadership, Design Quality
 • 28. - 29. juni 2023: Presentasjoner av oppgaver + Design Storytelling, Design Process
 • 30. - 31. august 2023: Presentasjon av oppgaver + Design Teams, Design Strategy
 • 1. - 2. november 2023: Presentasjon av oppgaver + Design Value, Design Briefing
 • 15. november og 13. desember (online, kl 14.00 - 17.30): Managing Service Design
 • 17. - 18. januar 2023: Finalepresentasjoner + evaluering

Studiemøtene varer normalt fra kl. 09.00-16.30.

Møtene vil foregå i DOGA sine lokaler eller via Teams. Mellom studiemøtene blir det individuelle og/eller gruppeoppgaver i tillegg til online coaching.

Vi tilrettelegger for digital kursundervisning ved behov.

Praktisk informasjon

GROW Design Leadership består av ti utvalgte moduler:

 • Design Management
 • Design Leadership
 • Design Process
 • Design Storytelling
 • Design Quality
 • Design Teams
 • Design Strategy
 • Managing Service Design
 • Design Value
 • Design Briefing

Programmet foregår på engelsk og deltakerne kan være fra Norge og andre land i Europa. Alle som tar GROW Design Leadership på DOGA blir automatisk en del av GROW Alumni med muligheter for tilpasset coaching og påbygningskurs i ettertid samt tilgang til GROW online platform.

Det er minimum åtte og maksimum ti deltakere per program og fortrinnsvis en fra samme organisasjon. Om det er ønskelig å delta flere fra samme organisasjon, ta kontakt med oss.

GROW tilbyr totalt 21 moduler og emner, hvorav 10 moduler er valgt ut for dette programmet. De øvrige modulene tilbys som separate kurs.

Les mer om GROW Design Leadership-programmet (pdf) >>

Les mer om de ulike modulene i GROW-programmet (pdf) >>

Dette er Grow Design Leadership

Bedrifter og offentlige organisasjoner har et behov for sterkere designledere som kan lede design og designere i en retning som er strategisk bra for virksomheten. For å maksimere verdien av design må det ledes profesjonelt.

Designledelse er nøkkelen til enhver organisasjon som ønsker å bruke og levere design strategisk og få effekt i sitt marked. I dette programmet vil du få verktøy og metoder som vil hjelpe deg å bruke kunnskapen direkte inn i egen jobb for å øke verdien av design, med direkte merkbare resultater.

Grow Design Leadership-programmet er tilrettelagt for en travel arbeidshverdag og byr på læring mens du jobber, faglig samspill med studenter og veileder, innhold og erfaringer fra virkelige bedrifter, lite teori, og mye praksis. I tillegg er det motiverende!

Gjennom et 40-ukers program tilbyr vi en dyp innsikt i faget designledelse – og lederskap. Programmet passer deg som er senior designer, designleder, kreativ leder eller strategisk rådgiver i designbransjen eller senior designer, design-, marked- og innovasjonsansvarlig i en bedrift eller offentlig organisasjon. Programmet er utviklet og ledes av PARK, et internasjonalt anerkjent konsulentbyrå innen innovasjon- og designledelse i samarbeid med Design og arkitektur Norge (DOGA).

Som deltaker vil du forstå hvordan du, ditt byrå og virksomhet kan maksimere verdien av design og bedre lede design og designprosesser på tvers av disipliner og organisasjonen som helhet. Du vil også øke din verdi ved å jobbe med designledelse på en mer profesjonell måte. Programmet består av fem studiemøter med en god miks av undervisning, gruppeoppgaver og gode diskusjoner. Mellom studiemøtene blir det individuelle og gruppevise oppgaver og online coaching.

Det har vært et privilegium å få delta på GROW-kurset i regi av DOGA! Etter mange år som seniordesigner, kjente jeg at behovet for å profesjonalisere måten å jobbe på, ble stadig større. Jeg hadde et ønske om å enkelt kunne formidle hvilken verdi det er å bruke god design. Som designer i et mindre byrå utenfor Oslo, ønsket jeg også å treffe dyktige og engasjerte designere med annen kunnskap enn min egen. Kurslederne Frans, Frank og Brian guidet oss med stor entusiasme gjennom hele kurset. Det er utfordrende å være student igjen etter mange år som yrkesaktiv. Men med så gode ledere og en gruppe som støttet hverandre og delte egne erfaringer, ble dette en eventyrlig reise som jeg unner alle som ønsker å profesjonalisere hvordan de jobber med design og designledelse.

Marianne Zaitzow

senior designer og partner

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.