Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Hva skjer

Påmelding

Gnist: Presentasjon av følgeforskning

Meld deg på DOGAs nyhetsbrev og motta invitasjoner til våre arrangementer og siste nytt om norsk design og arkitektur!

Ved å huke av under samtykker du til at DOGA lagrer din e-postadresse.

Om foredraget

Gnist er et behovsdrevet innovasjonsprogram for kommuner som vil jobbe på nye måter med steds- og næringsutvikling. Gjennom en designdrevet innovasjonsprosess får kommunene hjelp til å ta tak i sine spesifikke utfordringer, og drive frem nyskapende og treffsikre løsninger sammen med lokalt næringsliv og innbyggere og andre relevante aktører både regionalt og nasjonalt.

Norconsult har vært engasjert til å drive følgeforskning og metodeutvikling på Gnist-programmet for å bidra til kompetansebygging og skalering. Mandag 13. desember inviterer vi til et webinar hvor vi for første gang presenterer resultatet fra følgeforskningen, og trekker de mest sentrale konklusjonene og viktigste læringene fra programmet så langt, sammen med Distriktssenteret og årets Gnist-kommuner.

Program

  • Kl. 12.35: Hvorfor trenger vi Gnist i Distrikts-Norge ved Malin Kock Hansen, DOGA
  • Kl. 12.45: Fra komplekse utfordringer til nyskapende løsninger og en felles visjon ved Anja Standal, Norconsult
  • Kl. 13.10: Hva kan andre kommuner lære av Gnist-prosessen? Ved Heidi Skifjell, Rogaland fylkeskommune, Trude Risnes, Distriktssenteret, Siri Holmboe Høibo, DOGA og Anja Standal, Norconsult
  • Kl. 13.30: Intervju med årets Gnist-kommuner: Hva har vi lært og hva kan nye Gnist-kommuner lære av oss? Ved Hege Johansen, Lebesby kommune, Ingeborg Lunde, Vang kommune og Olav Hegdal, Lund kommune
  • Kl. 13.55: Slutt

Interessert i å bli Gnist-kommune i 2022?

Hvert år velger vi i samråd med fylkeskommunene ut 5-10 kommuner som blir nye Gnist-kommuner. Søknadsportalen er åpen fra 1. desember 2021 til 14. januar 2022.

Les mer om Gnist >>

Hva er Gnist?

Gnist-programmet er initiert av DOGA og Nordic Edge, i samarbeid med Distriktssenteret, Husbanken, Innovasjon Norge, Nasjonalt program for leverandørutvikling (LUP), KS, Forskningsrådet og Siva. Fylkeskommunene er sentrale støttespillere. Følgeforskningen finansieres av DOGA, Distriktssenteret og fylkeskommunene Innlandet, Rogaland og Troms og Finnmark.

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med: