Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Tidligere arrangementer

Om frokostmøtet

Norsk design- og ferdigvareindustri har 60 000 ansatte og står for seks prosent av norsk eksport. Design- og livsstilsindustrien er spydspissen, utgjør en tredjedel, og har ambisjon om å doble eksporten innen 2030.

Men hvordan gjør vi dette? Hvordan skaper vi bevissthet og oppmerksomhet rundt norsk design og norsk designindustri – ute og hjemme? Og hvorfor er ikke norske signalbygg fulle av norske designprodukter?

Gjennom en serie på tre frokostmøter forsøker vi å finne svar på spørsmålene, vi ser på dagens posisjon – og hvordan vi skal styrke denne.

Samarbeidsrådet for møbel- og interiørdesign (SMI) er et forum der designere, produsenter, organisasjoner, utdanningsinstitusjoner og virkemiddelapparat jobber sammen for å fremme norsk møbel- og interiørdesign i Norge og i utlandet.

Frokostmøtene er gratis og foregår fysisk på DOGA med en kopp kaffe og kanelbolle i høstmørket. Du kan også følge møtet digitalt via streaming. Velg hvordan du ønsker å delta i påmeldingen over.

Program

 • Kl. 09.00: Samarbeidsrådet for møbel- og interiørdesign (SMI): Hva er vi, for hvem og hvorfor? Ved Mona Lise Lien, NIL
 • Kl. 09.15: Den strategiske posisjonen: Hva skal den norske designindustrien være kjent
  for, nasjonalt og internasjonalt? Ved Egil Sundet, Norsk Industri
 • Kl. 09.30: Fora Form: Om handlekraft, eksportvekst og kommunikasjon av posisjonen.
  Ved Pål Eid-Hviding, Fora Form
 • Kl. 09.55: «North of the Ordinary»: Designindustriens internasjonale synlighet – helt konkret. Ved Ragnhild Grytten, Norsk Industri
 • Kl. 10.15: Et bransjedrevet eksportkontor. Hvorfor er det nødvendig? Ved Egil Sundet, Norsk Industri

Følg serien

 • Første møte (tirsdag 23. november): Hvordan få norsk design mer ut i verden? 
 • Andre møte (dato kommer): Hvor står norsk design og designindustri?
 • Tredje møte (dato kommer): Hvorfor er ikke norske signalbygg fulle av norske designprodukter? Hvorfor er ikke statusen til norske designere og produsenter sterkere?

Se opptak

Meld deg på DOGAs nyhetsbrev for informasjon om kommende arrangementer!

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.