Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Tidligere arrangementer

Påmelding

Ønsker du å motta nyhetsbrev fra DOGA?

Om arrangementet

I foredraget tar Knut A. Helgeland for seg hvilke hendelser, miljøer og teknologier som bidro til utviklingen og framveksten av faget. Han forteller også om status for feltet i dag og hvor han tror veien går videre. 

De to mediegigantene NRK og TV 2 var og er fremdeles to viktige aktører. Rivaliseringen mellom de to satte for alvor fart i utviklingen av faget. Et kort tilbakeblikk på NRKs nyhetsvignetter viser dette skiftet tydelig. På få år gikk de fra å være enkle grafiske stillbilder til å bli intrikate uttrykk der grafikk, film, animasjon og lyd sammen ble til en dynamisk helhet.

Knut illustrerer foredraget med en rekke klipp fra NRK og TV2 og fra selskaper som Racecar, Stir, Animaskin, Øyedrops, Gozu og Toxic.

Om foredragsholder

Knut A. Helgeland har over tyve års fartstid som motion designer, femten av dem i Toxic som han tok initiativ til å starte i 2000. Som en av Norges mest erfarne broadcast designere har han en rekke programvignetter og tittelsekvenser på merittlisten, samt musikkvideoer og rebranding av TV-kanalprofiler. Våren 2015 startet han opp sitt nye selskap D’TOX, hvor han i tillegg til å jobbe som designer også jobber som animasjonsregissør og reklamefilmklipper. 

Del av Design i 100

Arrangementet er del av det faglige sideprogrammet til utstillingen Norsk design i 100 som vises i galleriet på DOGA fra 2. mars til 27. april. DOGA ønsker med denne satsningen å hedre norsk designhistorie, øke bevisstheten rundt hva design er og skape debatt om hva design kan være i fremtiden.

Få også med deg de to andre arrangementene i serien: 

Onsdag 19. april: Designfrokost i 100: Industri+design=SANT!
Hvem er dagens industridesignere? Hvilke problemstillinger jobber de med? Og innenfor hvilke sektorer? Norske industridesigneres bransjeorganisasjon NID og DOGA inviterer til felles frokostmøte. Les mer og meld deg på her

Fredag 21. april: Designfrokost i 100: Klarer UX-verden å vokse raskt nok?
IxDA og DOGA inviterer til frokostmøte om interaksjonsdesign i dag hvilke muligheter og utfordringer som faget møter i fremtiden. Les mer og meld deg på her

Les mer om utstillingen og Design i 100