Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Tidligere arrangementer

Om foredraget

Dette arrangementet er nå fullt, men vi filmer og streamer foredragene direkte her

Program

08.30 Dørene åpner, kaffe og noe å bite i

09.00 Velkommen v/ DOGA og Fredrik Matheson fra IxDA Oslo

09.10 Med blikk på faget 
v/Einar Sneve Martinussen, førsteamanuensis Institutt for design, AHO. Hvor står interaksjonsdesign som fag i dag? Og i hvilken retning vil det ta framover? Fagets utvikling og vekst henger tett sammen med teknologiutvikling og digitalisering av samfunn, kultur og industri. Hvordan påvirker dette fagets posisjon og handlingsrom som en designdisiplin? Hvilke utfordringer, mulighet og ansvar står faget ovenfor? Og hvordan kan vi bygge relevant og oppdatert digital kompetanse i designfeltet?​

09.30 Sterke designmiljøer som konkurransefortrinn i Cisco
v/ Helle Hoem-Martinsen og Håkon Skramstad

Når økonomien drives av tjenester og programvare får design en utvidet rolle i samfunn og næringsliv. Design kan menneskeliggjøre teknologi og skape mening rundt det komplekse, abstrakte og dynamiske.

Fra den første designeren ble ansatt i 1998 til i dag, har designmiljøet ved Cisco på Lysaker utviklet seg til å bli et av Norges største og mest prisbelønte interne multidisiplinære designmiljøer. Med skytjenesten Spark og nylanserte produkter som Spark Board og Spark Room Kit, er Cisco i ferd med å nå ut over den tradisjonelle videokonferansesfæren.

Dette er historien om hvordan design og brukeropplevelse ble et langsiktig og strategisk satsningsområde for Cisco — en drivkraft for verdiskapning og innovasjon. Fokuset har utvidet seg seg fra enkeltprodukter til rom, møter, arbeidsflyt og tjeneste. Fra form og funksjon til historiefortelling, produkt- og tjenestedefinisjon.

09.50 Med blikk på bransjen
v/ Fredrik Matheson, designer i BEKK og leder av IxDA Oslo. Digitaliseringsbølgen avtar ikke. I løpet av det siste tiåret har konsulentselskaper og byråer opplevd enorm etterspørsel etter kompetanse på digitalisering, brukeropplevelse og digital produktutvikling. Nylig har både store offentlige og private virksomheter begynt å bygge opp store interne designmiljøer. Hvordan skal vi finne nok dyktige folk til oppgavene som venter, og hvordan bør egentlig digitale produktutviklingsteam rigges for best resultat? Vi deler innsikt fra IxDA Oslos undersøkelser.

10.15 Avslutning

Bildet viser værtjenesten yr.no på flere skjermer
Yr.no var et av prosjektene innen interaksjonsdesign som nylig ble hedret i kåringen Design i 100. Foto: NRK
Foto: NRK

Del av Design i 100

Arrangementet er del av det faglige sideprogrammet til utstillingen Norsk design i 100 som vises i galleriet på DOGA fra 2. mars til 27. april. DOGA ønsker med denne satsningen å hedre norsk designhistorie, øke bevisstheten rundt hva design er og skape debatt om hva design kan være i fremtiden.

Få også med deg de to andre arrangementene i serien: 

Onsdag 19. april: Designfrokost i 100: Industri+design=SANT!
Hvem er dagens industridesignere? Hvilke problemstillinger jobber de med? Og innenfor hvilke sektorer? Norske industridesigneres bransjeorganisasjon NID og DOGA inviterer til felles frokostmøte. Les mer og meld deg på her.

Torsdag 20. april: Designkveld i 100: Bevegelig design/motion graphics i Norge de siste 25 årene
Utviklingen av motion graphic design i Norge skjøt for alvor fart da TV 2 kom på banen som konkurrent til statskanalen NRK i 1992. Med et humoristisk skråblikk på utviklingen i bransjen tar motion designer Knut A. Helgeland oss med på en reise i fagets historie. Grafill og DOGA ønsker velkommen til kveldsmøte. Les mer og meld deg på her

Les mer om utstillingen og Design i 100

Bildet viser en hånd som holder en mobil med finn.no app i bruk
Finn ble også kåret til et av Norges 100 beste designprosjekter. Foto: FINN
Foto: FINN