Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Tidligere arrangementer

Meld deg på

Du møter disse

Erik Aasheim

Konferansier

Gard Jensen

Stifter av Smarte Byer Norge

Anne Gjesdal Bjørndal

Leder arkitektur & design, Rodeo arkitekter

Einar Sneve Martinussen

Førsteamanuensis AHO, institutt for design

Lene Lad Johansen

Leder av SmartOslo

Streaming og om debatten

Digitale plattformer trenger seg inn i det sosiale livet. Vi handler på nett, chatter på Messenger, møtes gjennom nettspill og dater på Tinder. Vi bruker telefonen bevisst og ubevisst, og legger igjen spor etter oss uansett hvor vi går og hva vi gjør. Det betyr både at vi overvåkes mer enn før, men dataene kan også brukes til å gjøre byene våre tryggere, renere og mer effektive.

Digitalisering, innovasjon og Big Data gir muligheter for å løse store samfunnsutfordringer – men skaper det også nye? Hvor lurt er det at alle byene våre skal bli smarte?

  • Har vi tenkt gjennom konsekvensene av digitaliseringen, eller er vi bare rusa på mulighetene som ligger i teknologiene? Hvordan påvirker digitaliseringen våre fysiske omgivelser, arkitekturen og byene våre?
  • Går vi mot et virtuelt byliv? Hvordan påvirker digitaliseringen menneskers måte å omgås på? Møtes vi mindre enn før og blir de sosiale møtestedene mer eller mindre viktige? Hva betyr dette for byplanleggingen?
  • Hvilke muligheter ligger i ny teknologi, og hvordan kan arkitekter og byplanleggere best mulig utnytte dette?
  • Er det behov for mer tilrettelegging eller mer reguleringer fra politisk hold? 

Dette arrangementet er en del av arkitekturbransjens debattserie mot valget 2017. Det er et samarbeid mellom DOGA, NAL (Norske arkitekters landsforbund), NIL (Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening) og Arkitektbedriftene for å få løftet arkitektur og byutvikling på den politiske agendaen, og for å synliggjøre fagenes viktighet for en bærekraftig omstilling av Norge.

Første debatt «Kan vi stole på at utbyggere løser boligmarkedets utfordringer?» kan du se her.

Andre debatt «Er byen velferdsstatens redning?» er 22. mai. Debattanter annonseres fortløpende på Facebook.

Arrangementet streames.