Arctic Innovation Week: Seminar om verdiskaping gjennom design

DOGA ønsker velkommen til et seminar om verdiskaping gjennom bruk av design. Seminaret er en del av Arctic Innovation Week som arrangeres i Tromsø 17.–23. oktober.

Hvor

Clarion Hotel The Edge, Tromsø

Dato
17. oktober 2022
Tid
Kl. 9.00 - 16.00
Pris
Gratis
Det er ikke lenger mulig å melde seg på dette arrangementet

Seminaret har fokus på å synliggjøre verdien av å benytte profesjonell designkompetanse inn i egne prosjekter.

Det blir foredrag ved Eggs Design, AT Arkitektur og NODA samt rådgivere fra DOGA, Patentstyret og Innovasjon Norge Nordland med muligheter for dialog i pausene.

Vi forteller også hvordan du kan søke støtte til ditt neste innovasjonsprosjekt og viser deg verktøy og ressurser for designdrevet innovasjon og inkluderende design. Her blir det fokus på hvordan du og andre kan jobbe med nyskaping i praksis!

Etter seminaret inviterer vi til et introkurs i designdrevet innovasjon i regi av DOGA og avslutter dagen med mingling med litt mat og drikke. Du kan velge å melde deg på full dag, eller bare seminaret eller introkurset.

Program

 • 08.30 Kaffe og mingling
 • 09.00 Regional verdiskaping gjennom design. Knut Bang, senior rådgiver inkluderende design i DOGA
 • 09.15 Design for inkludering og mangfold. Jannicke Hølen, leder Innovasjon for alle i DOGA
 • 09.35 Ageing in the Arctic. Siri Beate Arntzen, fagansvarlig, tjenestedesign og stedsutvikling i Fabric+ i AT Arkitektur

  Gjennom tjenestedesign skal arkitektur- og designbedriften AT Arkitektur og Bodø kommune utforske hvordan tjenester og byrom kan tilpasses eldre bedre på vinterstid og hvordan samhandling og innsikt fra ulike disipliner kan forebygge ytterligere reduksjon i funksjonalitet og livskvalitet. Med seg på laget har de arkitekter, designere, og planleggere samt kommuneoverlege i Bodø og en allmennlege som har spesialisert seg på skrøpelighet og samfunnsmessig forebygging. Et forprosjekt skal med inkluderende designstøtte fra DOGA gå gjennom hele høsten og vinteren, og skal munne ut i en klar plan for hvordan Bodø og andre steder kan gjøre vinterbyen mer inkluderende - også for en aldrende befolkning.

  www.atarkitektur.no

  09.55
  Hvordan bruke design til å skape den maritime fremtiden vi ønsker oss? Espen Jørgensen, Head of Ocean Space i EGGS Design

Norge har hatt naturgitte forutsetninger til å bli en ledende havnasjon, med en robust og helhetlig maritim næring som en del av dette. Men hvordan ser fremtiden ut, og hvordan kan maritime næringer best rigge seg for å forstå og svare på morgendagens muligheter, utfordringer og behov? Gjennom konkrete eksempler fra blant annet Zeabuz & Torghatten og deres autonome passasjerferje, Esbjerg havn og satsning på bærekraft og ScanReach sin unike  maritime IoT teknologi med flere vil Espen vise hvordan designmetodikk, -tekning og -håndverk kan bistå med å skape den bærekraftige og konkurransedyktige maritime fremtiden vi ønsker oss. 

www.eggsdesign.com

 • 10.40 Mulighetene i innovasjonssystemet – sikring av bedriftens immaterielle verdier. Sabrina Fregosi, seniorrådgiver Design og varemerke i Patentstyret

  Sabrina vil fortelle hvorfor og hvordan sikre enerett på navn, design og oppfinnelser og hva Patentstyret kan hjelpe med.

  www.patentstyret.no

 • 11.00 Lunsj
 • 11.45 Medvirkning med mening. Kjersti Monsen, daglig leder i NODA
 • 12.00 Vårt ansvar, vår mulighet. Hvordan kan Innovasjon Norge styrke norske bedrifters konkurransekraft i det grønne skiftet? Andreas Sjøvoll, prosjektleder kreativ næring i Innovasjon Norge
 • 12.15 Søk støtte til ditt neste design og innovasjonsprosjekt. Anne Bull, leder Designdrevet innovasjonsprogram i DOGA
 • 12.30 Avslutning seminar
 • 12.30 Pause
 • 13.00 Introkurs Designdrevet innovasjon – kom i gang. Er du nysgjerrig på hvordan du kan bruke design til å drive innovasjon i din organisasjon? Nå har du muligheten! Introkurset er rettet mot alle som er nysgjerrig på å teste nye måter å jobbe på, og det kreves ingen forkunnskaper for å delta. Kurset passer for rådgivere, ledere og andre som ønsker å jobbe med designdrevet innovasjon i sin virksomhet. Les mer om kurset her. 
 • 16.00 Mingling, lokal mat og drikke
 • 17.30 Takk for i dag!

Seminaret er i regi av DOGA i samarbeid med Arctic Innovation Week, NODA, Patenstyret og Innovasjon Norge Arktis.

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.